img

Witte wijnen

Welschriesling 2021, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

  • Welschriesling 2021, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

Welschriesling 2021w

(Weingut Michael Auer), Oostenrijk

Druivensoort

Van de wijngaarden van Michael Auer komen verschillende soorten druiven. Deze Welschriesling is geen verwant van de Rheinriesling, maar een Centraal-Europese druif. Het gedijt goed in het milde landklimaat aan de Donau ten Oosten van Wenen en geeft licht aromatische, frisse wijnen met een aangename zuurgraad.

Serveren

Mooie blanke kleur, delicate neus die geurt naar witte vruchten met een lichte kruidigheid. Welschriesling combineert goed met schaal- en schelpdieren, witvis, kruidige visgerechten, gevogelte en roodschimmelkazen.
Drinken op 8 -10 graden

Prijs

€ 8,80 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Weingut Michael Auer

Het Weingut is pas in 2009 overgenomen door Michael Auer. Hij behoort nog tot de jonge wijnmakers. Door de combinatie van de al aanwezige kennis en de hartstocht en de passie om voor iedere wijngaard de beste druiven te vinden zodat er een kwaliteitswijn kan worden gemaakt, is Michael Auer er in geslaagd om met stip genoteerd te worden onder de aanstormende talenten van de Oostenrijkse wijnmakers. Voor hem zijn drie kenmerken van belang: het bedrijf is jong (hij ook), maakt gebruik van innovatieve teelt- en productiemethoden en hartstocht voor wijn. De ontwikkeling van de druiven wordt bepaald door de kringloop van de natuur en door daarmee goed om te gaan kan een optimaal resultaat worden behaald. Weingut Michael Auer ligt bij het plaatsje Höflein oostelijk van Wenen in de streek tussen de Donau en de Neusiedler See. Door de licht glooiende hellingen en relatief warme klimaat wordt ook van rode druiven een goede opbrengst gerealiseerd. Door de opbrengst per hectare laag te houden en de juiste druif te selecteren bij de juiste wijngaard wordt de kwaliteit gewaarborgd. De wijngaarden Aubühl, Bühl, Kirchtal en Steinacker beschikken over een zanderige Lössbodem met veel kalk en een beetje kiezel.