img

Witte wijnen

Von Unserm, Riesling 2016, VDP Weingut Balthasar Ress, Rheingau, Duitsland

  • Von Unserm, Riesling 2016, VDP Weingut Balthasar Ress, Rheingau, Duitsland

Von Unserm, Riesling 2016

VDP Weingut Balthasar Ress, Rheingau, Duitsland

Druivensoort

Aan de noordoever van de Rijn, dus op zacht glooiende zuidhellingen in de Rheingau liggen de wijngaarden van Balthasar Ress. De Rheingau staat bekend om de goede kwaliteit van vooral de Riesling wijnen en de Blauburgunder (Pinot Noir). Eén van de kleinste maar ook belangrijkste Duits Anbaugebiete. Onder het merk “Von Unserm” wordt al ruim honderd jaar een VDP wijn op de markt gebracht.

Deze frisse witte wijn is gemaakt van de in die streek veel voorkomende Riesling druif. Deze van oorsprong Duitse druif staat garant voor hoge kwaliteit wijnen die ook lang bewaard kunnen worden. Tegenwoordig worden gelukkig vooral weer droge en aromatische wijnen gemaakt van de Riesling druif.

De druiven komen van de belangrijkste wijngaarden van Ress in de Rheingau en worden zorgvuldig gescheiden gefermenteerd en op elkaar afgestemd om een stabiele kwaliteit te garanderen. De druiven worden met de hand geplukt. Direct na de pluk vindt het persen plaats en heeft de vergisting en het opvoeden van de wijn plaats in temperatuur gecontroleerde stalen vaten. Na enkele maanden in stalen vaten wordt de wijn gebotteld.

Serveren

De wijn heeft een licht gele strokleur. Een frisse geur van groene appels en citrusfruit in de neus en een smaak van mandarijnen, licht gekruid en stabiel in de lichte zuurgraad. Een droge en toegankelijke wijn. Geschikt als aperitief op het terras, bij visgerechten, salades en wit vlees. Alcohol: 12,2%. Koel drinken bij 9 graden Celsius.

Prijs

€ 13,00 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

VDP Weingut Balthasar Ress

De slagersfamilie Ress woont al generaties lang in Hattenheim. Hattenheim is een klein plaatsje aan de Rijn, vlakbij Mainz. In 1870 besloot slager Balthasar Ress een Gasthof Ress op te richten en eigen wijn te gaan maken. Om die reden werd de wijn ook “Von Unerm” genoemd en geserveerd in het latere Hotel Ress. Tot 1947 bezat Kellerei Ress nog maar 3 hectare wijngaarden maar handelde exclusief in diverse wijnen van VDP wijnmakers. In 1989 is Balthasar Ress toegelaten als VDP lid (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweinguter), de topklasse van Duitse wijnmakers. Sinds 2004 is Christian Ress de eigenaar en zijn diverse wijngaarden op bekende wijnbergen in de buurt van Hattenheim toegevoegd. De wijngaarden beslaan nu 46 hectare verdeeld over verschillende bekende wijnbergen in de Rheingau. Dit gebied ten westen van Frankfurt is één van de kleinste maar misschien wel de beste wijnbouwgebieden van Duitsland.