img

Witte wijnen

Unterebner PG 2019, Cantina Tramin, Alto Adige, Italië

  • Tramin Pinot Grigio 2018, Alto Adige, Italië

Unterebner PG 2019

Cantina Tramin, Alto Adige, Italië

Druivensoort

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van de DOC Unterebner gelegen op ongeveer 400 – 600 meter hoogte ZO ligging in Alto Adige in Italië. De grond bestaat uit kiezel, kalk en klei. 2016 was een mooie jaargang voor deze witte Unterebner. Wisselende weersomstandigheden maar met in de herfst een mooie rijping. Veel verfijning en daarbij een rijke structuur. Omdat geplukt wordt van kleine wijngaarden en de druiven met de hand geselecteerd worden is de selectie streng en de kwaliteit blijft hoog.
Fermentatie op hout, barrels en tonneaux. De rijping eveneens gemengd gedurende 8-9 maanden. Vervolgens rijping op fles in de kelders van Tramin voor een periode van 14 maanden.
Frisse zuivere aroma's met daarbij wit rijp fruit, vanille en licht geroosterd brood.
Heerlijk bij visgerechten, kan stevige boterige sauzen aan. Bewaren kan 6 -8 jaar.

Prijs

€ 27,05 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Cantina Tramin, Alto Adige, Italië

Alto Adige, ook wel Zuid Tirol genoemd, is een streek in Noord Italië gelegen tegen de grens met Oostenrijk. De uitlopers van de Alpen geven de wijn een bruusk karakter, vereisen kennis van het wijn produceren in een berggebied en profiteert van relatief meer zonneschijn aan de zuidkant van de Alpen. Cantina Tramin is de oudste coöperatie uit de regio en bestaat sinds 1889, opgericht door het Oostenrijkse parlementslid Christian Schrott.  in het stadje Termeno ligt het imposante gebouw ontworpen in 2010 door Tscholl Werner, het bestaat uit veel glas en staal in de kleur van de wijngaarden. De druiven komen van ongeveer 290 kleine druiventelers in de omgeving en worden door de kennis van de wijnmakers van Cantina Tramin tot een bijzonder mooie wijn gemaakt.