img

Witte wijnen

Platine Sauvignon Blanc Vieilles Vignes, 2018, Domaine Gibault, Touraine Loire , Frankrijk

  • Platine Sauvignon Blanc Vieilles Vignes, 2018, Domaine Gibault, Touraine Loire , Frankrijk

Sauvignon Blanc Vieilles Vignes, 2018

Domaine Gibault, Touraine Loire, Frankrijk

Druivensoort

De wijngaarden liggen aan de oevers van de Cher, een zijrivier van de Loire. De bodemsoorten bestaan uit zand, rivierklei en kalksteen. Voor een maximale zonrijping liggen de wijngaarden op het zuiden.

Deze wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven van oude stokken.

De druiven zijn alleen afkomstig van stokken van tenminste 20 jaar oud. Na de pluk worden de druiven geperst en de fermentatie heeft voor langere tijd plaats in gekoelde stalen tanks. De rijping is “sur lie” met battonage in stalen tanks. Daarna nog rijping op de fles.

Serveren

De wijn heeft een stro gele kleur. Een rijke Sauvignon met aroma’s van gedroogde gele vruchten en kruiden en ook rijp fruit als mango en ananas. De smaak is die van rijp fruit en kruiden. Mooi in balans met een aangename rondheid. De afdronk is licht. Geschikt als aperitief en bij maaltijden met gegrilde of gebakken vis of salades met kip of geitenkaas.

Het alcoholpercentage is 13,5%. Drinken bij 8-10 graden. De wijn kan 6 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 11,10 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Domaine Gibault

Pascal Gibault is lid van de derde generatie en sinds 1989 eigenaar van dit familiedomein. Het domein is gelegen in het dorp Noyers sur Cher. Langs de oevers van de Cher in het hart van de Touraine bezit de familie 18 hectare. De bodem bestaat uit zandgrond, rivierklei en kalksteen. De Sauvignon Blanc wordt aangeplant op zandgrond met kalksteen. De wijnstokken zijn 20 – 40 jaar oud voor deze wijn.