img

Witte wijnen

Sauvignon Blanc Spitz Reserve 2020, Gritsch, Mauritiushof, Oostenrijk

  • Gritsch, Sauvignon Blanc Smaragd 2015

Sauvignon Blanc Spitz Reserve 2020

Weingut F.J. Gritsch, Mauritiushof, Wachau, Oostenrijk

Druivensoort

Bij het dorpje Spitz liggen de diverse wijngaarden van Gritsch. De hellingen zijn gelegen op het Zuiden en Zuid/Westen. Door de ligging en bodemgesteldheid zijn deze prima geschikt voor de Sauvignon Blanc druif. Zeer bekend uit Frankrijk en andere delen van de wereld maar vrij zeldzaam in Oostenrijk. Door de koele valwinden over de bergkam vindt vooral ´s nachts een afkoeling plaats. Deze temperatuurwisseling zorgt, vooral in de herfst, voor een bijzondere rijping van de druiven waardoor de wijn een perfecte aromatische smaak krijgt. De wijngaarden zijn gelegen aan de linker Donauoever onder andere op de Hartberg.

Serveren

De wijn kan het beste koel geserveerd worden, tussen 10 en 12 graden Celsius. Bewaren kan ruim 10 jaren mits onder goede condities. De kleur is lichtgeel en de geur aromatisch met een mix van wit fruit, beetje citrus en kruiden. In de smaak zijn tonen van lychee, grapefruit enrijpe paprika te proeven. De afdronk is mooi rond en zacht en blijft lang hangen met knisperende kruidige accenten. Een wijn met een uniek karakter.
Voor gewoon een lekker glas solo of in combinatie met asperges, pasta’s, Oosterse keuken of een kaasplateau.
Alcohol 13,5%

Prijs

€ 14,75 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Mauritiushof

De wijnen zijn afkomstig van de berghellingen langs de Donau, westelijk van Wenen, in het gebied Wachau. De bekendste wijnen van de Mauritiushof in het plaatsje Spitz zijn de Kalmuck en de Gritsch wijnen. De familie Gritsch is al generaties lang producent van goede kwaliteitswijnen. De Mauritiushof stamt al uit de 13e eeuw en bekend is dat de familie Gritsch al sinds 1722 wijn produceert. Frans Jozef is de zevende generatie wijnbouwers. Ook nu nog is dit een 100% familiebedrijf waarbij de druiven van de ruim 10 hectares wijngaarden handmatig worden geplukt. Dat kan ook niet anders op de soms zeer steile hellingen. Deze beslaan de top locaties van Wachau: Singerriedel, Hartberg, 1000-Eimerberg en Loibenberg.