img

Witte wijnen

Pouilly-Fuissé Les Crays, 2019, Maison Verget, Bourgogne, Frankrijk

Pouilly-Fuissé Les Crays, 2019

Maison Verget, Bourgogne, Frankrijk

Druivensoort

De Pouilly-Fuissé is een 100% Chardonnay. Deze 'Terroir de F.'' is een absolute droomwijn! Aan de basis staat een selectie van toppercelen van Fuissé: ‘les Moulins’ en ‘Vers la Croix’. De vinificatie en opvoeding (met regelmatige bâtonnage) gebeurt op eiken vaten, waarvan 20% nieuw.

Serveren

De wijn bezit een schitterende balans tussen rijpe fruittonen en verfrissende zuren, tevens tonen van witte bloemen, honing, mineralen en wit fruit. Zeer zuiver, geconcentreerd en met veel lengte. Uitstekend bij vis en gevogelte!

13% alcohol en drinken bij 8-10 graden.

Prijs

€ 36,90 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Maison Verget

Limburg telt heel wat wijnmakers, maar de bekendste en meest excentrieke woont in Frankrijk. Jean-Marie Guffens heeft er drie wijnhuizen en is volgens critici de beste producent van witte bourgogne. ‘Overdreven’, vindt hijzelf, ‘alle anderen zijn slechter.’ In 1990 begint hij een voor die tijd zeer vooruitstrevend handelshuis: Maison Verget. Het kopen van most (het nog niet vergiste druivensap) is in de Bourgogne een oud gebruik, maar het instrueren van de boeren over hoe het land te bewerken en het oogsten van de druiven met eigen troepen op een door jezelf gekozen moment, was dat niet. Het wordt echter wel de sleutel tot succes voor Maison Verget. Vanaf het begin maakt dit handelshuis wijnen van een niveau dat maar weinig domeinen halen. Anno 2019 laat Guffens bij Maison Verget het dagelijkse werk steeds meer over aan zijn rechterhand Julien Desplans, met wie hij inmiddels vele jaren samenwerkt en die de filosofie van Maison Verget volledig beheerst.