img

Witte wijnen

Onorevole Pinot Grigio 2020, Bedin, Veneto, Italië

Onorevole Pinot Grigio 2020

Bedin, Veneto, Italië

Druivensoort

100% Pinot Grigio

Terroir

De wijngaarden zijn familiebezit en liggen aan de voet van de Asolani heuvels op een hoogte van ongeveer 150 meter. Met de heuvels die de wijngaarden afschermen tegen koude wind uit de bergen, profiteren de wijngaarden van een mild klimaat en goede zonligging. De bodem bestaat uit slib, klei en zand.

Wijnmaken

Na het onstelen en het breken van de schil worden de Pinot Grigio druiven gekoeld en begint de koude maceratie (lage temperatuur zorgt ervoor dat de fermentatie nog niet op gang komt) voor 12 uur. Hierdoor wordt de typische smaak van de druif in combinatie met de schil behouden. Bij de eerste persing wordt het sap gescheiden van pit en schil. 5%-!0% van de wijn wordt in Franse eiken vaten opgevoed. De rest is stalen tanks waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd om de smaak te behouden. Na de eerste vergisteng worden de wijnen weer samengevoegd en vindt de verdere vergisting plaats. Tijdens dit proces wordt regelmatig batonnage toegepast: het voorzichtig roeren van de vergistende laag aan de bovenkant van het vat om dit weer door de wijn te mengen.

Serveren

Helder strogeel met gouden randje. Deze Pinot Grigio heft delicaat fruit in de neus van rijpe appel en lychee, jasmijn en vanille. De smaak is fris en smaakvol met een droge afdronk. De frisse smaak maakt dit tot een heerlijke terraswijn of als begeleider van salades en visgerechten.
Serveren bij 8 – 10 °C
Alcohol 12%

Prijs

€ 8,60 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s.

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s. is een familiebedrijf in het kleine dorp Cornuda in Treviso. De Bedin wijngaarden liggen aan de voet van de Colli Asolani heuvels. Deze zacht glooiende heuvels hebben een natuurlijke schoonheid, een geschiedenis van kunst en cultuur en een vruchtbare grond welke uitstekend geschikt is voor de groei van de Glera druiven. Onderaan een heuvel welke wordt gedomineerd door het oude klooster “Madonna della Rocca” liggen de wijngaarden van Bedin. Sinds 1948 is de familie Bedin begonnen met de productie van Prosecco en ze combineren kennis, welke decennialang van generatie op generatie wordt doorgegeven, met de modernste productiemethoden en technieken om een optimale Prosecco voor u te maken. Het wijnbedrijf is eigendom van Enrico Bedin en ligt in het hart van het bekende Prosecco gebied in het deel met een Asolo Prosecco DOCG status. Naast Prosecco van de gewone DOC wijngaarden wordt ook Prosecco gemaakt met de DOCG status, zeg maar rustig de Crand Cru onder de Prosecco’s. Ooit begonnen met 3 hectare bezit de familie op dit moment ongeveer 40 hectare wijngaarden.