img

Witte wijnen

Kirchpoint Grüner Veltliner 2020

Kirchpoint Grüner Veltliner 2020

Gritsch, Mauritiushof, Oostenrijk

Druivensoort

Kirchpoint is één van de betere wijgaarden van Gritsch in Wachau. De warmte van het special microklimaat en de pure zuidhelling zorgen voor een uitzonderlijke ontwikkeling van de druiven en de kwaliteit van de wijn. De druiven zijn daardoor zeer kruidig met duidelijke citrus en tabaktonen. De druiven zijn 100% Grüner Veltliner van de wijngaarden aan de oever van de Donau bij Sptiz in Wachau. De wijngaard is vernoemd naar de kerktoren van Spitz, naar de traditionele Mauritiushof.
De druiven zijn met de hand geplukt begin november en direct geperst en verwerkt. De fermentatie had plaats in temperatuur gecontroleerde stalen vaten. Opvoeding vindt plaats in stalen vaten.

Serveren

De wijn is lichtgeel in het glas. In de neus een duidelijke geur met aroma’s van citrus, geel wit fruit en lichte mineralen. De smaak is uitgesproken Veltliner met een complexe finesse, licht kruidig en fruitig. Een heerlijk middellange afdronk.
Serveren bij 10 tot 12 graden. Drinken bij kruidige gerechten, Aziatische keuken en lichte visgerechten. Deze wijn kan 2- 3 jaar bewaard worden.
Alcoholpercentage is 12,5%.

Prijs

€ 13,70 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Mauritiushof

De wijnen zijn afkomstig van de berghellingen langs de Donau, westelijk van Wenen, in het gebied Wachau. De bekendste wijnen van de Mauritiushof in het plaatsje Spitz zijn de Kalmuck en de Gritsch wijnen. De familie Gritsch is al generaties lang producent van goede kwaliteitswijnen. De Mauritiushof stamt al uit de 13e eeuw en bekend is dat de familie Gritsch al sinds 1722 wijn produceert. Frans Jozef is de zevende generatie wijnbouwers. Ook nu nog is dit een 100% familiebedrijf waarbij de druiven van de ruim 10 hectares wijngaarden handmatig worden geplukt. Dat kan ook niet anders op de soms zeer steile hellingen. Deze beslaan de top locaties van Wachau: Singerriedel, Hartberg, 1000-Eimerberg en Loibenberg.