img

Witte wijnen

Finca Feroes Verdejo 2021, Bodega Copaboca, Rueda, Spanje

Finca Feroes Verdejo 2021

Bodega Copaboca, Rueda, Spanje

Druivensoort

Finca Feroes is een merk van de wijnmakers van Bodega Copaboca, een familiebedrijf met diverse wijngaarden en wijnmerken in de Rueda. De wijngaarden zijn gelegen aan de noordoever van de rivier de Duero, die vanaf midden Spanje via Portugal in de Atlantische Oceaan stroomt. De wijngaarden zijn onderdeel van een natuurreservaat met een speciaal microklimaat.

Deze frisse witte wijn is gemaakt van de in die streek veel voorkomende druif: Verdejo.

De druiven worden duurzaam en zonder chemicaliën gekweekt en met de hand geplukt. Het plukken gebeurt ’s nachts om te profiteren van de frisse lucht en koelere temperatuur. Daarom wordt direct geperst en vindt de vergisting en het opvoeden van de wijn plaats in stalen vaten. Na enkele maanden in stalen vaten wordt de wijn gebotteld.

Serveren

De wijn heeft een licht gele kleur, met in het glas een beetje groene tinten. Een frisse geur van groene appels, citrusfruit, kruisbessen en kruiden en een smaak die goed in balans is tussen frisse zuren en de alcohol make dit een lichte toegankelijke wijn. Geschikt als aperitief op het terras, bij schelp en schaaldieren en visgerechten. Alcohol: 12,5% Koel drinken bij 7-9 graden Celsius.

Prijs

€ 7,25 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Bodega Copaboca, Rueda, Spanje

Het wijnhuis Bodega Copaboca ligt op de noordoever van de rivier de Duero in het noodwesten van Spanje. Bij de plaats Castilla y León is bij Torrecilla de la Abadesa een natuurreservaat waarin de 135 hectare wijngaarden zijn gelegen, “Vega del Duero-Riberas de Castronuno”. De vallei kent daar een bijzonder microklimaat dat gunstig is voor de groei en rijping van de druiven. Er worden diverse soorten Verdejo geproduceerd en andere wijnen (o.a. Viura en Sauvignon Blanc). Het is een familiebedrijf waar de nadruk wordt gelegd op duurzaam ondernemen. De wijnen hebben een “Marca Natural”. 2% van de opbrengst wordt aan goede doelen geschonken.