img

Witte wijnen

Cuvée Du Prieur Blanc 2021, Chateau Saint Pierre, Provence

  • Cuvée Du Prieur Blanc 2019, Chateau Saint Pierre, Provence

Cuvée Du Prieur Blanc 2021

Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

Druivensoort

Deze elegante en nobele wijn plaatst het Château op kaart van de grote wijngaarden uit de Provence. De mix van druiven en hout zorgt voor een uitgebalanceerde wijn die zacht en toch heel krachtig is. De kunst van deze productie wordt van generatie op generatie overgedragen. De witte wijn bestaat voor 90% uit Rolle druiven en voor 10% uit Clairette. Rolle wordt veel gebruikt en de wat zeldzamere Clairette vormt een mooie en karaktervolle aanvulling.

De druiven worden met de hand geplukt en 8 uur in het vat bewaard. Als de temperatuur wat gezakt is worden de druiven geperst. Het sap van de eerste persing wordt nogmaals gemengd met dat van de tweede persing. Daarna heeft tijdens 24 uur een natuurlijke decanteer proces plaats. Bij een koele temperatuur vindt dan ook de alcoholische fermentatie plaats in houten vaten en wordt de wijn 3-6 maanden in de vaten bewaard. Daarna worden de wijnen gemengd en gebotteld.

Het hout geeft de wijn een vollere en meer afgeronde smaak.

Serveren

Sprankelend wit tot lichtgeel van kleur. De geur is meer complex met houttonen en een vleugje vanille en hazelnoot, rozenblaadjes, bramen en frambozen. Een levendige en karaktervolle smaak van een frisse en toch volle wijn met een subtiele afdronk en houttonen. De wijn kan enkele jaren bewaard worden om verder te rijpen. Een karaktervolle aperitief wijn en uitstekend als begeleider van gerookte vis en salades. Drinken bij 10-12 graden.

Prijs

€ 13,30 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Château Saint Pierre

Het wijnhuis ligt iets ten Noorden van de Autoroute A8 bij de stad Draguignan, en het plaatsje Les Arcs. Het domein Château Saint Pierre dateert waarschijnlijk al uit de 11e eeuw. Recente renovatie werkzaamheden in de kelders hebben delen van de oude kerk gewijd aan Saint Pierre blootgelegd. Deze kerk was deel van de abdij Saint Victor in Les Arcs in het jaar 1055 en werd later onderdeel van de gemeente Les Arcs.

De afgelopen vier generaties is Château Saint Pierre overgedragen van vader op zoon. Op dit moment betreft het ongeveer 36 hectare wijngaarden vanaf de rivier de Argens tot aan de voet van het Maures gebergte. Op het château worden uitsluitend AOC druivensoorten geteeld en het belang van de lokale grondsoorten en de natuurlijke groei- en oogstmethoden worden zorgvuldig in stand gehouden. Daardoor komen de wijnen het beste tot recht. Door de combinatie van moderne productiemethoden en traditionele technieken is Château Saint Pierre in staat geweest haar belangrijkste doel te realiseren: het bewaren van de kwaliteit en kenmerken van de eigen wijnen. De productie wordt bewust beperkt gehouden om zo de juiste kwaliteit te kunnen handhaven.