img

Witte wijnen

Chardonnay 2021, Weingut Michael Auer, Oostenrijk

  • Welschriesling 2018, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

Chardonnay 2021

Weingut Michael Auer, Oostenrijk

Druivensoort

Van de wijngaarden van Michael Auer komen verschillende soorten druiven. De nadruk ligt op rode druiven. Maar ook Welschriesling en Chardonnay druiven worden verbouwd. Voor deze wijn is gebruik gemaakt van 100% Chardonnay druiven. Voor Auer een nieuwe druivensoort die veel potentie heeft. Een positief gevolg van de klimaatverandering. De druiven ontwikkelen zich bijzonder goed op de combinatie van zanderige Lössbodem en kalk.

Productieproces

De druiven zijn afkomstig van jonge stokken op de zuidhellingen bij Höflein en worden geplukt vanaf eind september tot begin oktober. Na de persing vindt het opvoeden van de wijn plaats in stalen vaten. Na enkele maanden wordt de wijn gebotteld en verdere rijping heeft nog op de fles plaats. De wijn kan 5 jaar worden bewaard.

Serveren

De wijn is helder strogeel van kleur. De geur is van exotisch fruit met frisse limoen en een zweem van peren. In de mond rond en fris van smaak waarbij het geel fruit en citrus vruchten prima combineren. Een beetje sinaasappelschil en zoute mineralen geven pit aan de wijn. Een mooie en elegante afdronk.
Te combineren als aperitiefwijn of bij gegrilde vissoorten. Te drinken bij een temperatuur van 9-12 graden Celsius.
Alcohol 13%.

Prijs

€ 12,55 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Weingut Michael Auer

Het Weingut is pas in 2009 overgenomen door Michael Auer. Hij behoort nog tot de jonge wijnmakers. Door de combinatie van de al aanwezige kennis en de hartstocht en de passie om voor iedere wijngaard de beste druiven te vinden zodat er een kwaliteitswijn kan worden gemaakt, is Michael Auer er in geslaagd om met stip genoteerd te worden onder de aanstormende talenten van de Oostenrijkse wijnmakers. Voor hem zijn drie kenmerken van belang: het bedrijf is jong (hij ook), maakt gebruik van innovatieve teelt- en productiemethoden en hartstocht voor wijn. De ontwikkeling van de druiven wordt bepaald door de kringloop van de natuur en door daarmee goed om te gaan kan een optimaal resultaat worden behaald. Weingut Michael Auer ligt bij het plaatsje Höflein oostelijk van Wenen in de streek tussen de Donau en de Neusiedler See. Door de licht glooiende hellingen en relatief warme klimaat wordt ook van rode druiven een goede opbrengst gerealiseerd. Door de opbrengst per hectare laag te houden en de juiste druif te selecteren bij de juiste wijngaard wordt de kwaliteit gewaarborgd. De wijngaarden Aubühl, Bühl, Kirchtal en Steinacker beschikken over een zanderige Lössbodem met veel kalk en een beetje kiezel.