img

Witte wijnen

Chardonnay 2020, Marie Rose, Famille Fabre Gouyric, IGP Pays d’Oc, Languedoc, Frankrijk

  • Les Camines Blanc 2018, Dom Brial, Côtes Catalanes, Languedoc, Frankrijk

Chardonnay 2020, Marie Rose

Famille Fabre Gouyric, IGP Pays d’Oc, Languedoc, Frankrijk

Druivensoort

De wijngaarden zijn gelegen bij Carcassonne. Op de glooiende hellingen zijn nog de invloeden merkbaar van de vochtige Middellandse Zee wind of juist de west wind met drogere en frisse lucht van de Atlantische kust. De wijngaarden zijn volledige organisch. Voor deze wijn is 100% Chardonnay gebruikt. Deze druiven worden veel in de Languedoc verbouwd. Ze doen het goed op de hellingen van de Aude, bestaand uit klei en leemgesteente. De druiven worden na de pluk direct geperst en de vergisting en het opvoeden gebeurt in roestvrij stalen tanks. Een deel van de wijn wordt daarna nog 3 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.

Serveren

Een ode aan de Chardonnay druif, de intense smaak van deze druif komt goed tot recht in deze wijn. De wijn heeft een goed gele kleur. De geur is die van geroosterde amandelen, boter en vanille. De smaak is rond en in goede balans met een lichte houtlagering en volle frisheid. Door de romige en toch frisse afdronk is het een respectabele wijn, die uitstekend als aperitief gedronken kan worden en bij tapas en gegrilde vis. Het alcoholpercentage is 13 %. Drinken bij 8-10 graden. De wijn kan 5 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 10,15 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Fabre Gouyric

Bij de middeleeuwse stad Carcassonne liggen de 72 ha wijn gaarden van de families Fabre en Gouyric. Het Rhodes Estate ligt bij het plaatje Cazilhac. Het wijngoed stamt al uit de 7e eeuw en heeft een lange historie. De passie voor wijn is doorgegeven van generatie op generatie. De oudste wijnstokken nu in gebruik zijn 45 jaar. De opbrengst bedraagt ongeveer 60 hl per hectare.