img

Witte wijnen

Blanc Moelleux 2013, Chateau Saint Pierre, Provence

  • Blanc Moelleux 2013, Chateau Saint Pierre, Provence

Blanc Moelleux 2013

Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

Druivensoort

Wel eens een frisse dessertwijn geproefd waar de zoetheid niet de smaak van geel fruit overheerst? Deze witte dessertwijn van Château Saint Pierre laat ervaren dat zoet ook lekker kan zijn.

Gemaakt uit Rolle en Sémillon druiven. Beide bekende lokale druivensoorten die vaak in de Provence verbouwd wordt en ook gebruikt wordt voor de witte wijnen van Chateau Saint Pierre.

Serveren

De kleur is diep geel met een gouden randje. De geur is fris en toch zoet: exotische aroma’s en rijp geel fruit. Tegelijk zacht en romig In de mond een kenmerkende smaak van geel fruit en beetje kruidig, goed in balans met de suikers die nodig zijn voor de dessertwijn. Het best te drinken als dessertwijn na de maaltijd of bij foie gras. De liefhebber slaat dit zeker ook niet af als aperitief. Drinken bij 12-14 graden.

Prijs

€ 22,50 per fles van 50 cl (incl. BTW)

 

Bestellen

Château Saint Pierre

Het wijnhuis ligt iets ten Noorden van de Autoroute A8 bij de stad Draguignan, en het plaatsje Les Arcs. Het domein Château Saint Pierre dateert waarschijnlijk al uit de 11e eeuw. Recente renovatie werkzaamheden in de kelders hebben delen van de oude kerk gewijd aan Saint Pierre blootgelegd. Deze kerk was deel van de abdij Saint Victor in Les Arcs in het jaar 1055 en werd later onderdeel van de gemeente Les Arcs.

De afgelopen vier generaties is Château Saint Pierre overgedragen van vader op zoon. Op dit moment betreft het ongeveer 36 hectare wijngaarden vanaf de rivier de Argens tot aan de voet van het Maures gebergte. Op het château worden uitsluitend AOC druivensoorten geteeld en het belang van de lokale grondsoorten en de natuurlijke groei- en oogstmethoden worden zorgvuldig in stand gehouden. Daardoor komen de wijnen het beste tot recht. Door de combinatie van moderne productiemethoden en traditionele technieken is Château Saint Pierre in staat geweest haar belangrijkste doel te realiseren: het bewaren van de kwaliteit en kenmerken van de eigen wijnen. De productie wordt bewust beperkt gehouden om zo de juiste kwaliteit te kunnen handhaven.