img

Witte wijnen

Tramin Pinot Bianco 2019, Alto Adige, Italië

  • Tramin Pinot Bianco 2019, Alto Adige, Italië

Tramin Pinot Bianco 2019

Cantina Tramin, Alto Adige, Italië

Druivensoort

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in Tramin, Ora en Egna gelegen op ongeveer 250 – 550 meter hoogte in Alto Adige in Italië. De grond bestaat uit kiezel, kalk en klei. Het is 100% Pinot Bianco. Veel zon en voldoende regen. Omdat geplukt wordt van kleine wijngaarden en de druiven met de hand geselecteerd worden is de selectie streng en de kwaliteit blijft hoog.

Direct na de pluk en eerste zachte persing gaat de most in stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 19 C. De wijn heeft alleen een eerste gisting en er vind geen malolactische fermentatie plaats. De wijn wordt ook jong gebotteld om optimaal frisheid te behouden.

De kleur van de wijn is bleekgeel. De structuur is mild met zachte zuren. Tonen van groene appel en verse noten zijn te ruiken en proeven. De smaak is fris, wit fruit en lichte noten. Alcoholpercentage is 13,3%

Heerlijk als aperitief en lichte voorgerechten. Drinken bij 8-10 graden. Bewaren kan 2-4 jaar.

Prijs

€ 12,80 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Cantina Tramin, Alto Adige, Italië

Alto Adige, ook wel Zuid Tirol genoemd, is een streek in Noord Italië gelegen tegen de grens met Oostenrijk. De uitlopers van de Alpen geven de wijn een bruusk karakter, vereisen kennis van het wijn produceren in een berggebied en profiteert van relatief meer zonneschijn aan de zuidkant van de Alpen. Cantina Tramin is de oudste coöperatie uit de regio en bestaat sinds 1889, opgericht door het Oostenrijkse parlementslid Christian Schrott.  in het stadje Termeno ligt het imposante gebouw ontworpen in 2010 door Tscholl Werner, het bestaat uit veel glas en staal in de kleur van de wijngaarden. De druiven komen van ongeveer 290 kleine druiventelers in de omgeving en worden door de kennis van de wijnmakers van Cantina Tramin tot een bijzonder mooie wijn gemaakt.