img

Rode wijnen

Vermella 2015, Terra Personas (Spanje)

  • Terra Vermella 2015, Terra Personas

Vermella 2015

Terra Personas(Spanje)

Druivensoort

Deze toegankelijke rode wijn is gemaakt van 60% Garignan, 30% Grenache en 10% Syrah druiven. De druiven worden geoogst van wijngaarden die eigendom zijn van de Nederlandse familie van Ruud Persoon en gelegen zijn in de regio Montsant in het oosten van Spanje. De wijngaarden liggen west van Tarragona naast het meer bekende Priorat gebied. De wijnen zijn stoer, vol en met een rijk aroma welke kenmerkend is voor de streek en het terroir. Het klimaat is een zacht Middellandse Zeeklimaat.

Productieproces

De oogst is eind september van ieder jaar. De fermentatie heeft plaats in stalen tanks bij gecontroleerde temperatuur om zo de gisting geleidelijk plaats te laten vinden. De wijn blijft 8 maanden op de stalen tanks. De Syrah en een deel van de Grenache wordt ook 5 maanden op Frans eiken gelagerd.

Serveren

De wijn is donkerrood van kleur rode kersen en zelfs beetje paars. Met een geur van wilde bramen, kersen en kruiden blijft de wijn fris en toch intens. De smaak is vol en rijk met tonen van diverse kruiden en bosfruit. De wijn is goed in balans met licht tannine. Heerlijke wijn aan de bar, bij lam of licht rood vlees, eend en pasta. Beste op dronk bij een temperatuur van 16- 18 Celsius. Alcohol 14,5%.

Prijs

€ 11,80 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Terra Personas

In 2006 zijn Ruud en Jacqueline Persoon met hun kinderen geëmigreerd naar Spanje. Ze kochten enkele bestaande oude wijngaarden omdat ze gecharmeerd waren van de Catelaanse wijncultuur en deze oude wijnregio. Het motto is personen die toegankelijke wijn maken voor andere personen. In El Molar, gelegen direct naast het Priorat gebied, hebben zij 10 hectare wijngaarden gelegen aan de Siurana rivier, waar oude Spaanse druiven worden geteeld maar ook andere soorten zijn geïntroduceerd zoals de Syrah en de Cabernet Sauvignon. De wijnen behoren tot de DO Montsant, een herkomst kwalificatie van een gebied rond de Priorat en in het zuid westen van Catelonië, de wijntrditie van dit gebeid stamt uit de Romeinse tijd.