img

Rode wijnen

Negra 2012, Terra Personas (Spanje)

  • Terra Negra 2012, Terra Personas

Negra 2012

Terra Personas(Spanje)

Druivensoort

Deze krachtige en temperamentvolle rode wijn is gemaakt van druiven van oude wijnranken (1972) en bestaat uit 70% Garignan, 20% Grenache en 10% Cabernet Sauvignon druiven. De druiven worden geoogst van wijngaarden die eigendom zijn van de Nederlandse familie van Ruud Persoon en gelegen zijn in de regio Montsant in het oosten van Spanje. De wijngaarden liggen west van Tarragona naast het meer bekende Priorat gebied. De wijnen zijn stoer, vol en met een rijk aroma welke kenmerkend is voor de streek en het terroir. Het klimaat is een zacht Middellandse Zeeklimaat.

Productieproces

De oogst is eind september van ieder jaar. Het wijn maken gebeurd op traditionele wijze. De fermentatie heeft plaats in stalen tanks bij gecontroleerde temperatuur om zo de gisting in 20 dagen geleidelijk plaats te laten vinden. De wijn blijft daarna 11 maanden op nieuwe en gebruikte Frans eiken vaten gelagerd.

Serveren

De wijn is robijnrood van kleur en donkerpaars. De geur van rijp zwart fruit zoals amarene kersen, zwarte bessen en pruimen doet een volle krachtige wijn verwachten . De smaak is vol van donker bosfruit, specerijen, vanille en goed ontwikkelde tannine. De houtlagering komt goed tot uiting. Een lange en zachte afdronak completeert de smaakbeleving. Uitstekend in combinatie met rood vlees, oude kaas of donkere chocolade. Beste op dronk bij een temperatuur van 18 Celsius. Alcohol 14,5%.

Prijs

€ 14,30 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Terra Personas

In 2006 zijn Ruud en Jacqueline Persoon met hun kinderen geëmigreerd naar Spanje. Ze kochten enkele bestaande oude wijngaarden omdat ze gecharmeerd waren van de Catelaanse wijncultuur en deze oude wijnregio. Het motto is personen die toegankelijke wijn maken voor andere personen. In El Molar, gelegen direct naast het Priorat gebied, hebben zij 10 hectare wijngaarden gelegen aan de Siurana rivier, waar oude Spaanse druiven worden geteeld maar ook andere soorten zijn geïntroduceerd zoals de Syrah en de Cabernet Sauvignon. De wijnen behoren tot de DO Montsant, een herkomst kwalificatie van een gebied rond de Priorat en in het zuid westen van Catelonië, de wijntrditie van dit gebeid stamt uit de Romeinse tijd.