img

Champagne

Shaman 15 Grand Cru Extra Brut / Marguet Père & Fils

  • Champagne Marguet Cuvee Reserve Grand Cru u

Shaman 15 Grand Cru Extra Brut

Marguet Père & Fils

Druivensoort

Alleen mousserende wijn uit de Champagne regio in Frankrijk, gemaakt volgens de "Méthode Champenoise" mag de naam champagne dragen. Voor de Shaman Grand Cru is gebruik gemaakt van Grand Cru wijngaarden van de Montagne de Reims. Het is een combinatie van 24% Chardonnay en 76% Pinot Noir. De druiven zijn geplukt in 2015 en in juli 2016 gebotteld voor verdere rijping op de fles. In oktober 2018 heeft de laatste bewerking (dégorgement) plaatsgevonden en zijn de flessen op de markt gebracht. De champagne is tenminste 4 jaar gerijpt, eerst op het vat van nieuw Frans eiken en drie jaar in de fles.
Vanaf dit jaar worden de flessen onder de naam Shaman op de gepresenteerd en per plukjaar doorgenummerd. De Shaman is bij bepaalde stammen het intermediair tussen lichaam en het spirituele. Ook is de Shaman begaafd met geneeskracht. Benoit Marguet wil deze filosofie ook uitdragen met zijn champagne. De druiven worden volgens biologische en biodynamische eisen gekweekt en geoogst. Geen chemisch of kunstmatige mest- en bestrijdingsmiddelen. Ook wordt bij de productie geen sulfiet en geen suiker toegevoegd.

Serveren

Door het combineren van druiven van diverse wijngaarden en een eigen "Liqueur de tirage", zonder toevoegen van suiker, ontstaat een uitstekende gastronomische champagne. Door geen suikers toe te voegen is sprake van een Extra Brut champagne. Diepe sporen van kalkhoudende grond geven de champagne een rijke en pure smaak. Ook heeft deze champagne een intensiteit en noblesse die niet snel bij de bekendere merken wordt aangetroffen. Aan te bevelen is de champagne als aperitief te drinken of bij visgerechten. Serveren op een temperatuur van ongeveer 5 - 8 C. Mits goed bewaard blijft de champagne tot 10 jaar goed op dronk.

Prijs

Prijs op aanvraag

 

Marguet Père & Fils

In het kleine dorp Ambonnay, in het departement Marne, niet ver van Épernay, ligt het familiebedrijf van Benoit Marguet. Op 12 hectare wijngaarden heeft hij een eigen productie van druiven en overige druiven worden ingekocht van omringende wijngaarden. De meeste druiven komen uit premier cru en grand cru wijngaarden uit Ambonnay, Bouzy, Mailly en de hoger gelegen wijngaarden van de Montagne de Reims. Nadat in 1875 de eerste Marguet begon met wijngaarden is in 1905 het eerste champagnehuis gestart onder de naam Bonnerave. In 2005 is de naam gewijzigd in Champagne Marguet Père & Fils. Vanaf 2010 wordt biodynamisch gekweekt en geoogst.