img

Witte wijnen

Saint-Véran 'Vigne De Saint Claude', 2018, Maison Verget, Bourgogne, Frankrijk

  • Saint-Véran 'Vigne De Saint Claude', 2017, Maison Verget, Bourgogne, Frankrijk

Saint-Véran 'Vigne De Saint Claude', 2018

Maison Verget, Bourgogne, Frankrijk

Druivensoort

Een gastronomische wijn die vol, rijk en toch heel elegant is. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. Afkomstig van een prachtig perceel gelegen bij Prissé, vlakbij Vergisson in de Pouilly-Fuissé appelatie, aangeplant met veertig jaar oude stokken. De ondergrond bestaat uit kalkrijke klei en is rijk aan stenen.

Serveren

Een signatuurwijn van Jean-Marie Guffens met een prachtig rijke neus met tonen van mineralen, bloesem en honing. De smaak is intens en vrij krachtig, met citrusfruit, en ook iets perzik en abrikoos. De finale is lang en boeiend. Goede begeleider van gegrilde vis, verfijnde vissoorten of kreeft.

14% alcohol, drinken bij 10-12 graden.

Prijs

€ 23,75 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Maison Verget

Limburg telt heel wat wijnmakers, maar de bekendste en meest excentrieke woont in Frankrijk. Jean-Marie Guffens heeft er drie wijnhuizen en is volgens critici de beste producent van witte bourgogne. ‘Overdreven’, vindt hijzelf, ‘alle anderen zijn slechter.’ In 1990 begint hij een voor die tijd zeer vooruitstrevend handelshuis: Maison Verget. Het kopen van most (het nog niet vergiste druivensap) is in de Bourgogne een oud gebruik, maar het instrueren van de boeren over hoe het land te bewerken en het oogsten van de druiven met eigen troepen op een door jezelf gekozen moment, was dat niet. Het wordt echter wel de sleutel tot succes voor Maison Verget. Vanaf het begin maakt dit handelshuis wijnen van een niveau dat maar weinig domeinen halen. Anno 2019 laat Guffens bij Maison Verget het dagelijkse werk steeds meer over aan zijn rechterhand Julien Desplans, met wie hij inmiddels vele jaren samenwerkt en die de filosofie van Maison Verget volledig beheerst.