img

Rosé wijnen

Le Secret de Saint-Pierre IGP 2021, Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

  • Le Secret de Saint-Pierre IGP 2017, Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

Le Secret de Saint-Pierre IGP 2021

Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

Druivensoort

Een kwalitatief uitstekende vin de table (IGP) rosé van Château Saint Pierre. Een goede uitbreiding van hun mooie assortiment. Volgens modernere productiemethoden gemaakt en gebotteld in een nieuw model fles ontdekken we hier een heerlijke rosé. De rosé bestaat voor 60% uit Grenache druiven en voor 40% uit Cinsault. Beiden lokale druivensoorten die op grote schaal in de Provence verbouwd worden. De druiven worden met de hand geplukt en 18 uur in het vat bewaard. Als de temperatuur op de juiste 14 graden Celsius is worden de druiven geperst. Daarna heeft tijdens 24 uur een natuurlijke decanteer proces plaats. Voor de rosé worden de druivenschillen korte tijd in de most gelaten om de kenmerkende lichte kleur te verkrijgen. Bij 20 graden Celsius vindt dan ook de alcoholische fermentatie plaats. Daarna gaan de wijnen ten minste drie maanden in stalen vaten totdat de wijn gebotteld wordt.

Serveren

Een elegante licht roze kleur met wat zalmtinten. Kenmerkend voor de Provence rosé. De geur is die van frisse aardbei en wat perzik. In de mond een frisse wijn met lichte fruitsmaak die uitstekend in balans is en de smaak heeft van framboos, bessen en lichte kruiden typisch voor de gronden van Château Saint Pierre. Een prima wijn op het terras of de boot, bij Mediterrane gerechten en vis. Drinken bij 10-12 graden.

Prijs

€ 8,35 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Château Saint Pierre

Het wijnhuis ligt iets ten Noorden van de Autoroute A8 bij de stad Draguignan, en het plaatsje Les Arcs. Het domein Château Saint Pierre dateert waarschijnlijk al uit de 11e eeuw. Recente renovatie werkzaamheden in de kelders hebben delen van de oude kerk gewijd aan Saint Pierre blootgelegd. Deze kerk was van deel van de abdij Saint Victor in Les Arcs in het jaar 1055 en werd later onderdeel van de gemeente Les Arcs.

De afgelopen vier generaties is Château Saint Pierre overgedragen van vader op zoon. Op dit moment betreft het ongeveer 36 hectare wijngaarden vanaf de rivier de Argens tot aan de voet van het Maures gebergte. Op het château worden uitsluitend AOC druivensoorten geteeld en het belang van de lokale grondsoorten en de natuurlijke groei- en oogstmethoden worden zorgvuldig in stand gehouden. Daardoor komen de wijnen het beste tot recht. Door de combinatie van moderne productiemethoden en traditionele technieken is Château Saint Pierre in staat geweest haar belangrijkste doel te realiseren: het bewaren van de kwaliteit en kenmerken van de eigen wijnen. De productie wordt bewust beperkt gehouden om zo de juiste kwaliteit te kunnen handhaven.