img

Rosé wijnen

Cuvée Marie Rosé 2021, Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

Cuvée Marie Rosé 2021

Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

Druivensoort

Deze frisse, zachte wijn heeft zijn oorsprong te danken aan de bijzondere terroir van het Château. De samenstelling van de grondsoorten en de moderne productiemethode zorgen voor een kwaliteitswijn.
De rosé bestaat voor 90% uit Grenache druiven en voor 10% uit Cinsault. Beiden lokale druivensoorten die op grote schaal in de Provence verbouwd worden.
De druiven worden met de hand geplukt en 2 a 3 uur in het vat bewaard. Als de druiven op de juiste temperatuur zijn heeft de eerste persing plaats. Voor deze wijn wordt alleen het sap van de eerste persing gebruikt. Daarna heeft tijdens 24 uur een natuurlijke decanteer proces plaats. Voor de rosé worden de druivenschillen wat langer bewaard om de kenmerkende lichte kleur te verkrijgen. In gekoelde vaten vindt dan ook de alcoholische fermentatie plaats. Daarna gaan de wijnen ten minste drie maanden in stalen vaten totdat de wijn gebotteld wordt.

Serveren

Prachtige licht roze kleur van rozenblaadjes. Kenmerkend voor de Provence rosé. Fleurig in de neus met kenmerken van frambozen, bosbessen en rozen. Een wijn die zacht en toch vol van smaak is met aroma’s die blijven hangen van perzik en abrikoos met een eigen Château Saint Pierre afdronk. Uitstekend als aperitief wijn en bij zomerse maaltijden en salades.
Drinken bij 12-14 graden.
Alcohol 12%

Prijs

€ 12,20 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Château Saint Pierre

Het wijnhuis ligt iets ten Noorden van de Autoroute A8 bij de stad Draguignan, en het plaatsje Les Arcs. Het domein Château Saint Pierre dateert waarschijnlijk al uit de 11e eeuw. Recente renovatie werkzaamheden in de kelders hebben delen van de oude kerk gewijd aan Saint Pierre blootgelegd. Deze kerk was van deel van de abdij Saint Victor in Les Arcs in het jaar 1055 en werd later onderdeel van de gemeente Les Arcs.

De afgelopen vier generaties is Château Saint Pierre overgedragen van vader op zoon. Op dit moment betreft het ongeveer 36 hectare wijngaarden vanaf de rivier de Argens tot aan de voet van het Maures gebergte. Op het château worden uitsluitend AOC druivensoorten geteeld en het belang van de lokale grondsoorten en de natuurlijke groei- en oogstmethoden worden zorgvuldig in stand gehouden. Daardoor komen de wijnen het beste tot recht. Door de combinatie van moderne productiemethoden en traditionele technieken is Château Saint Pierre in staat geweest haar belangrijkste doel te realiseren: het bewaren van de kwaliteit en kenmerken van de eigen wijnen. De productie wordt bewust beperkt gehouden om zo de juiste kwaliteit te kunnen handhaven.