img

Rode wijnen

Triumvirat 2010, Terra de Verema, Priorat DOQ

  • Triumvirat 2010
  • Robert Parker points

Triumvirat 2010

Terra de Verema
Priorat DOQ

Druivensoort

De Triumvirat is een donkerrode tot dieprode wijn. De druiven zijn 55% Carinena, 35% Grenache en 10% Syrah. De wijngaarden bestaan deels uit 70 – 90 jaar oude stronken en voor een deel uit nieuwere aanplant. Er wordt gekweekt, geoogst en geproduceerd volgens biologische principes. De houtrijping bedraagt 12 maanden op eiken vaten en daarna nog 12 maanden op de fles. De wijn heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit blijkt wel uit de uitstekende Robert Parker waardering van 94 punten.

Onderscheidingen

- Robert Parker waardering van 94 punten

Serveren

De geur heeft kenmerken van mos en leer, jong rood fruit en specerijen. De smaak is te beschrijven als een sensatie van rijp rood fruit met accenten van specerijen met een mooie balans van de tannines en de zuren. Iedere slok, ook na een dag openstaan, levert telkens een nieuwe smaaksensatie op. De wijn is na drie jaar goed op dronk en kan 10 – 15 jaar bewaard worden. Voor het serveren kan de wijn wel wat lucht gebruiken. De wijn is goed op dronk bij 16 – 18 C. Serveren bij pasta met Parmezaan, gegrild vlees en kruidige gerechten.

Prijs

€ 20,75 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Terra de Verema / Priorat

Priorat is een klein gebied niet ver van Barcelona. Alleen dit gebied en de Rioja mogen in Spanje het predicaat Denominación de Origin Qualificada voeren. De wijngaarden liggen op steile terrassen tegen de berghellingen in het gebied Vilella Baixa del Priorato. Onder leiding van producent Ramon Farre Marte wordt voor eigenaar Francesc Nicolàs een bijzondere wijn gemaakt op de wijngaarden van Terra de Verema. De grond bestaat vooral uit zwart kwartshoudend gesteente. Naast de bijzondere smaak zorgt de bodem ook voor het vasthouden van warmte en het reflecteren van zonlicht. Op het etiket staat dat de wijn met respect, traditie en passie wordt geproduceerd.