img

Rode wijnen

Ried Bühl 2019, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

  • Ried Bühl 2019 Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

Ried Bühl 2019

(Weingut Michael Auer), Oostenrijk

Druivensoort

Van de wijngaarden van Michael Auer komen verschillende soorten druiven. De nadruk ligt op rode druiven. De wijnranken zijn 10 – 35 jaar oud. Voor deze wijn is gebruik gemaakt van 100% Zweigelt druiven. Dit is een typisch lokale druivensoort die het uitstekend doet in het milde landklimaat aan de Donau ten Oosten van Wenen. De druiven ontwikkelen zich bijzonder goed op de combinatie van zanderige Lössbodem en kalk.

Productieproces

De druiven zijn afkomstig van 30 jaar oude stokken op de zuidhellingen met kalkbodem en worden geplukt vanaf eind september tot begin oktober. Na de persing vindt het opvoeden van 70% van de wijn plaats in nieuwe eiken barriques. Dit geeft een lichte houtsmaak aan de wijn. Na 18-20 maanden op het vat wordt de wijn gebotteld en verdere rijping heeft nog op de fles plaats. De wijn kan 5 – 10 jaar worden bewaard.

Serveren

De wijn is donker robijnrood. De geur is van rijpe kersen met ondertoon van bosbessen confiture. In de mond vol en rond van smaak en komen deze rood fruit smaken terug. De zachte tannine is goed in balans is met de wijn. Een lange zachte afdronk met een tikje zoet.
Te combineren als aperitiefwijn met harde kazen of bij het diner met diverse vleesgerechten. Te drinken een temperatuur van 16-18 Celsius.
Alcohol 13,5%.

Prijs

€ 22,30 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Weingut Michael Auer

Het Weingut is pas in 2009 overgenomen door Michael Auer. Hij behoort nog tot de jonge wijnmakers. Door de combinatie van de al aanwezige kennis en de hartstocht en de passie om voor iedere wijngaard de beste druiven te vinden zodat er een kwaliteitswijn kan worden gemaakt, is Michael Auer er in geslaagd om met stip genoteerd te worden onder de aanstormende talenten van de Oostenrijkse wijnmakers. Voor hem zijn drie kenmerken van belang: het bedrijf is jong (hij ook), maakt gebruik van innovatieve teelt- en productiemethoden en hartstocht voor wijn. De ontwikkeling van de druiven wordt bepaald door de kringloop van de natuur en door daarmee goed om te gaan kan een optimaal resultaat worden behaald. Weingut Michael Auer ligt bij het plaatsje Höflein oostelijk van Wenen in de streek tussen de Donau en de Neusiedler See. Door de licht glooiende hellingen en relatief warme klimaat wordt ook van rode druiven een goede opbrengst gerealiseerd. Door de opbrengst per hectare laag te houden en de juiste druif te selecteren bij de juiste wijngaard wordt de kwaliteit gewaarborgd. De wijngaarden Aubühl, Bühl, Kirchtal en Steinacker beschikken over een zanderige Lössbodem met veel kalk en een beetje kiezel.