img

Rode wijnen

Ried Aubühl Cuvée 2018, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

  • Ried Aubühl Cuvée 2018 Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

Ried Aubühl Cuvée 2018

(Weingut Michael Auer), Oostenrijk

Druivensoort

Van de wijngaarden van Michael Auer komen verschillende soorten druiven. De nadruk ligt op rode druiven. De wijnranken zijn 10 – 35 jaar oud. Voor deze wijn is gebruik gemaakt van 70% Blaufrankisch, 25% Cabernet Sauvignon en 5% St. Laurent druiven. Blaufrankisch en St. Laurent zijn typisch lokale druivensoorten die het uitstekend doen in het milde landklimaat aan de Donau ten Oosten van Wenen. De druiven ontwikkelen zich bijzonder goed op de combinatie van zanderige Lössbodem en kalk.

Productieproces

De druiven zijn afkomstig van 20 jaar oude stokken op de zanderige Lössbodem en worden geplukt vanaf eind september tot begin oktober. Na de persing vindt het opvoeden van 70% van de wijn plaats in nieuwe eiken barriques. Dit geeft een lichte houtsmaak aan de wijn. Na 18-24 maanden op het vat wordt de wijn gebotteld en verdere rijping heeft nog op de fles plaats. De wijn kan 7 – 12 jaar worden bewaard. Het bewaarpotentieel is goed.

Serveren

De wijn is diepdonker robijnrood. De geur is van rijpe bramen en zwarte kersen. In de mond komen deze smaken terug. Het zwarte fruit voert de boventoon in de smaak maar ook zachte mineralen en tonen van drop. De gerijpte tannine is goed in balans is met de wijn. Een lange zachte afdronk met een tikje zoet.
Te combineren met harde kazen en rood vleesgerechten. Te drinken een temperatuur van 16-18 Celsius.
Alcohol 14%.

Prijs

€ 29,85 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Weingut Michael Auer

Het Weingut is pas in 2009 overgenomen door Michael Auer. Hij behoort nog tot de jonge wijnmakers. Door de combinatie van de al aanwezige kennis en de hartstocht en de passie om voor iedere wijngaard de beste druiven te vinden zodat er een kwaliteitswijn kan worden gemaakt, is Michael Auer er in geslaagd om met stip genoteerd te worden onder de aanstormende talenten van de Oostenrijkse wijnmakers. Voor hem zijn drie kenmerken van belang: het bedrijf is jong (hij ook), maakt gebruik van innovatieve teelt- en productiemethoden en hartstocht voor wijn. De ontwikkeling van de druiven wordt bepaald door de kringloop van de natuur en door daarmee goed om te gaan kan een optimaal resultaat worden behaald. Weingut Michael Auer ligt bij het plaatsje Höflein oostelijk van Wenen in de streek tussen de Donau en de Neusiedler See. Door de licht glooiende hellingen en relatief warme klimaat wordt ook van rode druiven een goede opbrengst gerealiseerd. Door de opbrengst per hectare laag te houden en de juiste druif te selecteren bij de juiste wijngaard wordt de kwaliteit gewaarborgd. De wijngaarden Aubühl, Bühl, Kirchtal en Steinacker beschikken over een zanderige Lössbodem met veel kalk en een beetje kiezel.