img

Rode wijnen

Montefalco Sagrantino Passito, 2008, Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italië

  • Gabrino 2013, Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italiëe

Montefalco Sagrantino Passito, 2008

Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italië

Druivensoort

In de wijngaarden van Cantina Dionigi groeien diverse druivensoorten. Uiteraard de bekende soorten als Merlot en Cabernet Sauvignon maar ook de Sangiovese en Sagrantino druiven. Vooral de Sagrantino druif is kenmerkend voor de Montefalco wijnen.
Het is een hele eer als jouw wijn de naam van de streek mag voeren. Maar dan ook als echte D.O.C.Q. wijn gekwalificeerd. De Montefalco Sagrantino Passito  is gemaakt van 100% Sagrantino druiven. De speciale productiemethode resulteert in een krachtige zoete dessertwijn.
Na de pluk eind september worden de druiven eerst 3 maanden op natuurlijke wijze gedroogd. Dan heeft de fermentatie op de schil in 30 dagen plaats. Kenmerkend verschil is dat deze wijn 30 maanden gerijpt is op Frans eiken. Rijping op de fles is nog tenminste 6 maanden. Er worden slecht 3.700 kleine flessen geproduceerd.

Serveren

Een levendige, intens diep paarsrode kleur. De geur is die van rijpe bosbessen en aromas van gedroogde vijgen en pruimen. De smaak is eveneens die van zoet rood fruit in goede harmonie met de tannines en de natuurlijke suikers. Een volle en rijpe afdronk geven het gevoel van een fantastisch glas dessertwijn. Past goed bij zoete gerechten, chocolade en rijpe kazen. De wijn eerst een uur openen voor het drinken en eventueel decanteren. Drinken bij 15 graden.

Prijs

€ 24,80 per fles van 37,5 cl (incl. BTW)

 

Bestellen

Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italië

Azienda Agricola Dionigi, ofwel Cantina Dionigi, ligt in het bekendste wijngebied in het midden van Umbrië. De Montefalco wijnen zijn een begrip in Italië en bij de kenners van wijnen uit Umbrië. Sinds 1896 worden hier wijngaarden onderhouden door de familie Dionigi. Gabriele Dionigi trok met zijn familie vanuit Assisi naar de heuvels van het dorp Bevagna. Hij realiseerde onmiddellijk welke mogelijkheden deze streek te bieden had: olijven en druiven. Door de unieke combinatie van hoogte, klimaat en bodemsoort is er de mogelijkheid om kwalitatief uitstekende wijnen te produceren. De producten uit deze agrarische omgeving werden toen al hoog gewaardeerd. Door een zorgvuldige selectie gedurende vele generaties heeft de familie Dionigi een combinatie van druiven en methode van wijn maken ontwikkeld die het beste past bij deze omgeving. Met de beste technieken en ervaring wordt een uitstekende D.O.C.Q. wijn geproduceerd. Tot op de dag van vandaag worden de Montefalco Rosso en Sagrantino di Montefalco wijnen met de grootste zorgvuldigheid en passie geproduceerd. De huidige eigenaar Pier Luigi Dionigi streeft naar voortdurende verbetering van zijn wijnen. Dat niet alleen om de tevredenheid van de wijnliefhebbers te vergroten maar vooral om zelf het genot te hebben van een uitstekende eigen wijn!