img

Rode wijnen

Montefalco Rosso, 2014, Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italië

  • Gabrino 2014, Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italiëe

Montefalco Rosso, 2014

Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italië

Druivensoort

De wijngaarden van Cantina Dionigi bestaan uit diverse druivensoorten. Uiteraard de bekende soorten als Merlot en Cabernet Sauvignon maar ook de Sangiovese en Sagrantino druiven. Vooral de Sagrantino druif is kenmerkend voor de Montefalco wijnen. De grond is gedeeltelijk leisteen en kleiachtig.
Het is een hele eer als jouw wijn de naam van de streek mag voeren. Maar dan ook als echte D.O.C. wijn gekwalificeerd. De Montefalco Rosso is een combinatie van 70% Sangiovese, 15% Sagrantino en 15% Merlot druiven. De lokale druivensoorten hebben hier de overhand en geven de wijn een typisch Montefalco karakter: warm en vol.
Na de handmatig pluk van de 8 – 10 jaar oude druivenstronken wordt de wijn in 15 dagen op de schil gefermenteerd. Daarna gaat de wijn voor de rijping 12 maanden in houten vaten en 6 maanden in Frans eiken vaten. Rijping op de fles is tenminste 6 maanden. Er worden 13.000 flessen gemaakt.

Serveren

Een intens dieprode kleur. De geur is die van rijp fruit en aroma's van rode bessen en kersen. De smaak is eveneens die van rijp rood fruit in goede harmonie met de tannines. Een langzame en rijpe afdronk geven het gevoel van een rijk glas wijn. Past goed bij gebakken en gegrild rood vlees en bij kruidige maaltijden. De wijn eerst een uur openen voor het drinken en eventueel decanteren. Drinken bij 18 graden.

Prijs

€ 15,70 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Cantina Dionigi, Montefalco, Umbrië, Italië

Azienda Agricola Dionigi, ofwel Cantina Dionigi, ligt in het bekendste wijngebied in het midden van Umbrië. De Montefalco wijnen zijn een begrip in Italië en bij de kenners van wijnen uit Umbrië. Sinds 1896 worden hier wijngaarden onderhouden door de familie Dionigi. Gabriele Dionigi trok met zijn familie vanuit Assisi naar de heuvels van Bevagna. Hij realiseerde onmiddellijk welke mogelijkheden deze streek te bieden had: olijven en druiven. Door de unieke combinatie van hoogte, klimaat en bodemsoort is er de mogelijkheid om kwalitatief uitstekende wijnen te produceren. De producten uit deze agrarische omgeving werden toen al hoog gewaardeerd. Door een zorgvuldige selectie gedurende vele generaties heeft de familie Dionigi een combinatie van druiven en methode van wijn maken ontwikkeld die het beste past bij deze omgeving. Met de beste technieken en ervaring wordt een uitstekende D.O.C.Q. wijn geproduceerd. Tot op de dag van vandaag worden de Montefalco Rosso en Sagrantino di Montefalco wijnen met de grootste zorgvuldigheid en passie geproduceerd. De huidige eigenaar Pier Luigi Dionigi streeft naar voortdurende verbetering van zijn wijnen. Dat niet alleen om de tevredenheid van de wijnliefhebbers te vergroten maar vooral om zelf het genot te hebben van een uitstekende eigen wijn!