img

Rode wijnen

Merlot 2020, Bedin, Veneto, Italië

Merlot 2020

Bedin, Veneto, Italië

Druivensoort

De druiven zijn 100% Merlot en worden geoogst van wijngaarden van het familiebezit aan de voet van de heuvels van Colli Asolani bij Treviso. Met de heuvels die de wijngaarden afschermen tegen koude wind uit de bergen, profiteren de wijngaarden van een mild klimaat en goede zonligging. De bodem bestaat uit slib, klei en zand.

Productieproces

Na de eerste vergisting in kleine stalen tanks gaat de wijn na enkele dagen in grote stalen tanks voor een temperatuur gecontroleerde opvoeding van enkele maanden. De wijn wordt daarna gezuiverd en gebotteld en rijpt nog ten minste 20 dagen op de fles.

Serveren

De wijn heft een diep paarse kleur en een intens bouquet van rijp rood en zwart fruit met wat specerijen in de neus. Met zachte tannine is het een wijn die goed in balans is met een middellange afdronk.. Serveren met een paste of geroosterd vlees.
Drinken op 16-18 graden.
Alcohol 12%

Prijs

€ 6,70 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s.

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s. is een familiebedrijf in het kleine dorp Cornuda in Treviso. De Bedin wijngaarden liggen aan de voet van de Colli Asolani heuvels. Deze zacht glooiende heuvels hebben een natuurlijke schoonheid, een geschiedenis van kunst en cultuur en een vruchtbare grond welke uitstekend geschikt is voor de groei van de Glera druiven. Onderaan een heuvel welke wordt gedomineerd door het oude klooster “Madonna della Rocca” liggen de wijngaarden van Bedin. Sinds 1948 is de familie Bedin begonnen met de productie van Prosecco en ze combineren kennis, welke decennialang van generatie op generatie wordt doorgegeven, met de modernste productiemethoden en technieken om een optimale Prosecco voor u te maken. Het wijnbedrijf is eigendom van Enrico Bedin en ligt in het hart van het bekende Prosecco gebied in het deel met een Asolo Prosecco DOCG status. Naast Prosecco van de gewone DOC wijngaarden wordt ook Prosecco gemaakt met de DOCG status, zeg maar rustig de Crand Cru onder de Prosecco’s. Ooit begonnen met 3 hectare bezit de familie op dit moment ongeveer 40 hectare wijngaarden.