img

Rode wijnen

Les Camines Rouge 2018, Dom Brial, Côtes Catalanes, Languedoc, Frankrijk

  • Les Camines Rouge 2019, Dom Brial, Côtes Catalanes, Languedoc, Frankrijk

Les Camines Rouge 2018

Dom Brial, Côtes Catalanes, Languedoc, Frankrijk

Druivensoort

Les Camines is een merk van de wijnmakers van de coöperatie Vignobles Dom Brial met diverse wijngaarden en wijnen. De wijngaarden zijn gelegen aan de noordkant van de rivier de Roussillon die voorbij Perpignan in de Middelandse Zee stroomt. De 2.500 hectare wijngaarden zijn op verschillende hoogtes aangeplant. De druiven voor deze wijn komen van vier verschillende terroirs. Deze bestaan soms uit kiezelsteen en ondergrond van klei, kalksteen met klei of kalksteen en zand. De Côtes Catalanes is het zuidelijkste wijngebied van Frankrijk, tegen de Pyreneën aan gelegen.
Voor deze wijn is een combinatie gebruikt van 40% Merlot, 30% Grenache en 30% Syrah. Deze druiven worden veel in de Languedoc verbouwd en vormen een bekende combinatie voor rode wijnen.
De druiven worden met de hand geplukt en de vergisting en het opvoeden gebeurt in roestvrij stalen tanks.

Serveren

De wijn heeft een rode kleur. In de neus aroma’s van rood en zwart bosfruit en kruiden. De smaak is soepel en fruitig en doet denken aan bramen en blauwe bessen. Door de zachte en frisse afdronk is het een makkelijke wijn, die uitstekend als aperitief gedronken kan worden en bij alledaagse gerechten. Het alcoholpercentage is 13%. Drinken bij 12-14 graden. De wijn kan 4 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 8,20 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Les Vignobles Dom Brial

Les Vignobles Dom Brial is een coöperatie van wijnbouwers uit Baixas en Pia in de Côtes Roussillon en de Côtes Catalanes. Baixas ligt in het uiterste zuid westen van de Languedoc, tussen Perpignan en Rivesaltes, en is deel van de Roussillon. De eerste wijnbouwers hier waren Griekse zeelieden. Al ver voor de Romeinse tijd. De coöperatie werd in 1923 opgericht toen er sprake was van een enorme crisis in de wijnbouw. Met name de grote volumes goedkopere wijnen uit de Languedoc hadden daar onder te lijden. Onder het motto “Ensemble on est plus fort” heeft men kans gezien et hoofd boven water te houden door gezamenlijk de kosten van de productie te dragen en, veel belangrijker. Een betere kwaliteit wijnen te gaan produceren. Vanaf 1985 is nu de merknaam Dom Brial gevestigd. Op dit moment vertegenwoordigen zij 350 wijnbouwers met in totaal 2.500 hectare aan wijngaarden gelegen in de AOC Côtes de Roussillon, AOC Riveslates en de IGP Côtes Catalanes.