img

Rode wijnen

Fleur de Pédesclaux 2015, Château de Pédesclaux, Paulliac, Bordeaux, Frankrijk

  • Fleur de Pédesclaux 2015, Château de Pédesclaux, Paulliac, Bordeaux, Frankrijk

Fleur de Pédesclaux 2015

Château de Pédesclaux, Paulliac, Bordeaux, Frankrijk

Druivensoort

Tweede wijn van Château Pédesclaux (5e Grand Cru classé), het historische wijnhuis met buren als Mouton-Rothschild en Lafite-Rothschild. In de Pauillac vind je de meeste wijnhuizen met een Cru-status. De wijnen uit dit beroemde wijngebied zijn geconcentreerd en krachtig, maar kunnen opvallend verschillen in stijl. De bodem varieert enorm: zelfs binnen één wijngaard kunnen er grote verschillen in ondergrond voorkomen. Cabernet Sauvignon is hier de meest voorkomende druif en geeft zeer geconcentreerde wijnen met stevige tannines. Voor het maken van de ‘tweede’ wijn van het Château voegde de wijnmaker meer Merlot druiven toe en liet hij hem slechts één jaar op hout rijpen.
Druiven: 50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot & 5% Cabernet Franc.
Het resultaat is een zachte wijn met zijdezachte, verleidelijke aroma’s van rijpe aardbeien en bessen. Subtiele tonen van gebrande koffie, leer en drop geven hem iets stoers, maar hij blijft in alles verfijnd en vriendelijk. Alles in deze wijn is perfect gedoseerd.

Serveren

Drink de wijn bij een mooie ossenhaas of bij een rosé gebakken hertenbiefstuk. Ook heel fijn ’s avonds bij de openhaard met een kaasplankje met Franse kazen.
Op dronk tot 2025.
Alcohol 13%.

Prijs

€ 27,05 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen