img

Rode wijnen

Finca Feroes Rioja Crianza 2017, Bodega Copaboca, Rueda, Spanje

  • Finca Feroes Rioja Crianza 2017, Bodega Copaboca, Rueda, Spanje

Finca Feroes Rioja Crianza 2017

Bodega Copaboca, Rueda, Spanje

Druivensoort

Finca Feroes is een merk van de wijnmakers van Bodega Copaboca, een familiebedrijf met diverse wijngaarden en wijnmerken in Spanje. Deze wijn komt van wijngaarden die zijn gelegen in de gemeente Calahorra, in het hart van de D.O.C. La Rioja Deze volle rode wijn is gemaakt 95% Tempranillo en 5 % Garnacia De druiven worden duurzaam en zonder chemicaliën gekweekt en met de hand geplukt.
Na 12 maanden rijping op eikenhouten vaten, ligt de wijn nog 6 maanden op de fles

Serveren

Deze elegante wijn vertoont briljante, pure boventonen van donkere "Picota" kers, met intense aroma's van specerijen, zoethout en gerijpt fruit en bijna sappig mondgevoel.
Lekker bij charcuterie, rood vlees of harde kazen
Serveren 12 – 14 graden.
Nu op dronk , maar nog 2 – 4 jaar te bewaren.
Alcohol 13,5%

Prijs

€ 12,25 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Bodega Copaboca, Rueda, Spanje

Het wijnhuis Bodega Copaboca ligt op de noordoever van de rivier de Duero in het noodwesten van Spanje. Bij de plaats Castilla y León is bij Torrecilla de la Abadesa een natuurreservaat waarin de 135 hectare wijngaarden zijn gelegen, “Vega del Duero-Riberas de Castronuno”. De vallei kent daar een bijzonder microklimaat dat gunstig is voor de groei en rijping van de druiven. Er worden diverse soorten Verdejo geproduceerd en andere wijnen (o.a. Viura en Sauvignon Blanc). Het is een familiebedrijf waar de nadruk wordt gelegd op duurzaam ondernemen. De wijnen hebben een “Marca Natural”. 2% van de opbrengst wordt aan goede doelen geschonken.