img

Rode wijnen

El Chopo Monastrell Syrah, 2019, Finca Bacara, Murcia, Spanje

  • El Chopo Monastrell Syrah,  2017, Finca Bacara, Murcia, Spanje

El Chopo Monastrell Syrah 2019

Finca Bacara, Murcia, Spanje

Druivensoort

De wijngaarden liggen in het beste deel van Jumilla in de regio Murcia liefst op 900 meter hoogte. De combinatie van klimaat en bodemsoorten zorgt voor een kwaliteitswijn.

Deze wijn is gemaakt van 70% Monastrell druiven en 30% Syrah.

Na de pluk worden de druiven geperst en de fermentatie heeft voor langere tijd plaats stalen tanks. De rijping is daarna nog 2 tot 3 maanden in eikenhouten vaten.

Serveren

De wijn heeft een donkerrode kleur. Rijke aroma’s van rijp fruit door de Monastrell en kruiden. De smaak is die van rood en zwart bosfruit en kruidigheid kenmerkend voor de Syrah, tonen van toast door de houtlagering. Mooi in balans met zachte tannies en mild body. Soepele afdronk. Geschikt als aperitief en bij maaltijden met gegrilde kip of groenten, lamsvlees en pasta’s of geitenkaas.

Het alcoholpercentage is 14%. Drinken bij 16-18 graden. De wijn kan 7 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 10,20 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Finca Bacara, Murcia, Spanje

Finca Bacara is een nieuw wijnhuis in Jumilla van de Familia Bastida. Gelegen in het binnenland in Zuid Oost Spanje, nog wel met invloeden van het Middelandse Zee klimaat. De familie Bastide richt zich op het maken van kwaliteitswijn en voorziet de flessen van design etiketten. El Chopo is een boom, sterk en robuust. Net als de mannen op het etiket. Zij omarmen elkaar net als de Monastrell en de Syrah dat doen.