img

Rode wijnen

Châteauneuf du Pape Tradition 2012, La Célestière, Frankrijk

  • Châteauneuf du Pape Tradition 2012, La Célestière, Frankrijk

Châteauneuf du Pape Tradition 2012

La Célestière, Frankrijk

Druivensoort

In het hart van de Châteauneuf du Pape, een dorp met een cru appellatie in het zuidelijke Rhône wijngebied, vinden we wijngaarden van domaine Célestière.

De Tradition is een harmonie van 4 druiven, maar altijd Grenache Noir gedomineerd. Andere druiven zijn Syrah, Cinsault en Mourvedre. Alle 4 zijn ze geplukt 26 september 2012. In combinatie met bodem van zand, kalksteen en klei zorgt dat voor een gestructureerde, traditionaal gemaakte wijn. Kenmerk van de grote Châteaunuef du Pape wijnen is de smaak van rijp rood fruit.

Serveren

De Tradition heeft een karmozijnrode kleur. De zeer expressieve neus drukt een mooie complexiteit uit waarin we amandel, rijp rood fruit, kruiden en sandelhout kunnen onderscheiden. De smaak is rood fruit als kersen en wilde bramen in evenwicht gehouden door een mooie zuurgraad en ronde tannines De lange afdronk heeft tonen van cacao. Deze wijn gaat goed samen met zowel rood als gestoofd vlees, champignons gerecht, risotto en kazen als Ponte Evèque en Camembert.
Drink de wijn op 16 graden. Nu op dronk maar nog te bewaren tot 2027!
Alcohol 14,5%

Prijs

€ 25,45 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

La Célestière, Frankrijk

Drie kilometer buiten het stadje Châteauneuf-du-Pape ligt het wijndomein La Célestière. De boerderij komt al voor in stukken vanaf 1770 maar is pas bekend als wijngaard vanaf 1920, toen nog bekend onder de naam la Glacière. Sinds 2008 is de eigendom in handen van Béatrice Joyce en is de bestemming helemaal gericht op de productie van wijnen. Samen met Arnaud Ferrier bepalen zij de soorten van druiven welke worden verbouwd en de samenstelling van de wijnen. Ook de naam werd aangepast naar La Célestière. Na een ingrijpende verbouwing van twee jaren is het nu een modern wijnbedrijf. Vanaf 2010 worden de druiven biologisch gekweekt en verwerkt. De wijngaarden zijn nu 30 hectare groot en er wordt een wijn gemaakt in de traditie van de grote wijnen uit Châteauneuf-du-Pape. Dit bekende wijngebied ligt aan de oostkant van de Rhône ongeveer 20 kilometer boven Avignon. Het Middelandse Zee klimaat en de mistral zorgen voor uitstekende condities voor de druiven zoals Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault. De combinatie van deels oude stokken en de afwisselende bodemsoorten typeren de kwaliteit van iedere afzonderlijke wijngaard van La Célestière en druivensoort. Vanaf 2013 zijn de wijnen biologisch gecertificeer.