img

Rode wijnen

Cuvée du Prieur Rouge 2015, Chateau Saint Pierre, Provence

  • Cuvée du Prieur Rouge 2019, Chateau Saint Pierre, Provence

Cuvée du Prieur Rouge 2015

Chateau Saint Pierre, Provence, Frankrijk

Druivensoort

Deze verrassend krachtige en elegante wijn past in de lijn van de Cuvée du Prieur lijn van het Château. De mix van druiven en hout zorgt voor een uitgebalanceerde wijn die zacht en toch heel krachtige is. De kunst van deze productie wordt van generatie op generatie overgedragen. Bijzonder voor een rode wijn uit de Provence!

De rode wijn bestaat voor 80% uit Syrah druiven en voor 20% uit Cabernet Sauvignon. Bekende druivensoorten die in combinatie met de gronden van het Chateau en het klimaat van de Provence een uitstekend resultaat geven.

De druiven worden met de hand geplukt en 8 uur in het vat bewaard. Als de temperatuur wat gezakt is worden de druiven geperst. Het sap van de eerste persing wordt nogmaals gemengd met dat van de tweede persing. Daarna heeft tijdens 24 uur een natuurlijke decanteer proces plaats. Bij een koele temperatuur vindt dan ook de alcoholische fermentatie plaats. Vervolgens gaat de wijn na enkele maanden in houten vaten en wordt de wijn ten minste 9 maanden op eikenhout bewaard. Daarna worden de wijnen gemengd en gebotteld.

Het hout geeft de wijn een vollere en meer afgeronde smaak.

Serveren

Een dieprode maar toch heldere kleur. De geur is krachtig en meer complex met de geur van een vleug tabak en vanille. Maar ook noten, bosbessen en bramen bepalen de geur. Een levendige en karaktervolle smaak van bosvruchten met een subtiele afdronk en houttonen. De wijn kan zeker 4 - 5 jaren bewaard worden om verder te rijpen. Een volle rode wijn en uitstekend als begeleider van roodvlees en gevogelte. Ook als zomerwijn geschikt bij de bbq! Drinken bij 16-18 graden.

Prijs

€ 14,90 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Château Saint Pierre

Het wijnhuis ligt iets ten Noorden van de Autoroute A8 bij de stad Draguignan, en het plaatsje Les Arcs.Het domein Château Saint Pierre dateert waarschijnlijk al uit de 11e eeuw. Recente renovatie werkzaamheden in de kelders hebben delen van de oude kerk gewijd aan Saint Pierre blootgelegd. Deze kerk was van deel van de abdij Saint Victor in Les Arcs in het jaar 1055 en werd later onderdeel van de gemeente Les Arcs.

De afgelopen vier generaties is Château Saint Pierre overgedragen van vader op zoon. Op dit moment betreft het ongeveer 36 hectare wijngaarden vanaf de rivier de Argens tot aan de voet van het Maures gebergte. Op het château worden uitsluitend AOC druivensoorten geteeld en het belang van de lokale grondsoorten en de natuurlijke groei- en oogstmethoden worden zorgvuldig in stand gehouden. Daardoor komen de wijnen het beste tot recht. Door de combinatie van moderne productiemethoden en traditionele technieken is Château Saint Pierre in staat geweest haar belangrijkste doel te realiseren: het bewaren van de kwaliteit en kenmerken van de eigen wijnen. De productie wordt bewust beperkt gehouden om zo de juiste kwaliteit te kunnen handhaven.