img

Rode wijnen

Cuvée Debüt 2018, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

  • Cuvée Debüt 2018, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

Cuvée Debut 2019

(Weingut Michael Auer), Oostenrijk

Druivensoort

Van de wijngaarden van Michael Auer komen verschillende soorten druiven. De nadruk ligt op rode druiven. De wijnranken zijn 5 – 20 jaar oud. Voor de Cuvée Debut wordt gebruik gemaakt van een blend van 40% Zweigelt, 30% Merlot en 30% Syrah. Zweigelt is een bekende Oostenrijkse druif terwijl de Merlot en Syrah het ook uitstekend doen in het milde landklimaat aan de Donau ten oosten van Wenen. Vooral de Syrah ontwikkeld zich bijzonder goed op de combinatie van zanderige loss-bodem en kalk.

Productieproces


De mix van druiven afkomstig van oude en jonge stokken op de zanderige bodem wordt geplukt in de tweede helft van september. Na de persing vindt het opvoeden van de wijn plaats in gebruikte grote houten vaten. Dit geeft een lichte houtsmaak aan de wijn. Na enkele maanden op het vat wordt de wijn gebotteld en verdere rijping heeft nog op de fles plaats.

Serveren

De wijn is robijnrood met een lichtere rand. De geur van rood fruit met vleugje eucalyptus. In de mond een volle wijn die toch soepel is. Bramen en bessen met een klein zoetje van marsepein. Zachte tannine die goed in balans is met de wijn. Een middellange afdronk met nasmaak van rijp rood fruit. Lekker als aperitief bij salades, pasta en alle soorten vlees. Te drinken een temperatuur van 16-18 Celsius. De wijn kan 5 – 8 jaar bewaard worden. Alcohol 13,5%.

Prijs

€ 12,00 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Weingut Michael Auer

Het Weingut is pas in 2009 overgenomen door Michael Auer. Hij behoort nog tot de jonge wijnmakers. Door de combinatie van de al aanwezige kennis en de hartstocht en de passie om voor iedere wijngaard de beste druiven te vinden zodat er een kwaliteitswijn kan worden gemaakt, is Michael Auer er in geslaagd om met stip genoteerd te worden onder de aanstormende talenten van de Oostenrijkse wijnmakers. Voor hem zijn drie kenmerken van belang: het bedrijf is jong (hij ook), maakt gebruik van innovatieve teelt- en productiemethoden en hartstocht voor wijn. De ontwikkeling van de druiven wordt bepaald door de kringloop van de natuur en door daarmee goed om te gaan kan een optimaal resultaat worden behaald. Weingut Michael Auer ligt bij het plaatsje Höflein oostelijk van Wenen in de streek tussen de Donau en de Neusiedler See. Door de licht glooiende hellingen en relatief warme klimaat wordt ook van rode druiven een goede opbrengst gerealiseerd. Door de opbrengst per hectare laag te houden en de juiste druif te selecteren bij de juiste wijngaard wordt de kwaliteit gewaarborgd. De wijngaarden Aubühl, Bühl, Kirchtal en Steinacker beschikken over een zanderige Lössbodem met veel kalk en een beetje kiezel.