img

Rode wijnen

Crozes Hermitage, 2018, Domaine des Remezières, Rhône, Frankrijk

  • Crozes Hermitage, 2018, Domaine des Remezières, Rhône, Frankrijk

Crozes Hermitage 2018

Domaine des Remezières, Rhône, Frankrijk

Druivensoort

Vanaf Lyon naar het zuiden toe vind je langs de oevers van de Rhône veel wijngaarden. De wijngaarden van Domaine des Remizères liggen op zuidelijke hellingen aan de oostoever van de Rhône. De ligging is op zuidwest gerichte hellingen, klimaat is gematigd Middellandse Zee klimaat. De mistral zorgt vaak voor een goede ventilatie van de wijnranken. De bodemsoorten bestaan uit rivierklei en kalksteen. Deze wijn is gemaakt van 100% Syrah druiven. De leeftijd van de gemiddelde wijnstokken is 20 jaar.

Na de pluk worden de druiven geperst en de fermentatie heeft ongeveer 20-30 dagen lang plaats in temperatuur gecontroleerde stalen tanks. De rijping is daarna in stalen tanks. Daarna nog rijping op de fles.

Serveren

De wijn heeft een heldere rode kleur. De geur doet denken aan rijp rood fruit en kruiden. De smaak is vol fruit met lichte tannines en doet denken aan gerijpt fruit en kruidig. De wijn heeft een warme en gulle afdronk die lang blijft hangen. Geschikt bij maaltijden met gevogelte en wit vlees.

Het alcoholpercentage is 13,5%. Drinken bij 16 – 18 graden. De wijn kan 5 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 16,20 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Domaine des Remezières

Sinds drie generaties is Domaine des Remizières een familiebedrijf waarbij de vinificatie sinds 1973 op het domein plaatsheeft. Ooit begonnen met 4 hectare is het totale domaine inmiddels 35 hectare. Vanaf 2005 heeft de jongste generatie, broer en zus, beiden afgestudeerd oenoloog, het bedrijf overgenomen. De wijngaarden liggen ten Noorden van Valences bij Tournon-sur-Rhône aan beide oevers van de Rhône. De Crozes Hermitage ligt op de oost oever tussen de bekende Route du Soleil en de rivier in.