img

Rode wijnen

Almazia Leyendas Carmenere Cabernet Sauvignon Reserva, 2018, Bodegas Arlequin, Cirico Valley, Chili

  • Almazia Leyendas Carmenere Cabernet Sauvignon Reserva, 2018, Bodegas Arlequin, Cirico Valley, Chili

Almazia Leyendas Carmenere Cabernet Sauvignon Reserva, 2018

Bodegas Arlequin, Cirico Valley, Chili

Druivensoort

De wijngaarden zijn gelegen in de Curico Vally. Nadat de Europeanen daar in de 19e eeuw de eerste wijngaarden aanplanten is dit door nieuwe productietechnieken uitgegroeid tot één van de beste productiegebieden van Chili. Dit succes heeft te maken met het gevarieerde klimaat onder invloed van de oceaan en de Andes.

Deze wijn is gemaakt van Carmenere en Cabernet Sauvignon druiven.

Na de pluk worden de druiven geperst en de fermentatie heeft ongeveer 20-30 dagen lang plaats in temperatuur gecontroleerde stalen tanks. De rijping is daarna in stalen tanks. Daarna nog rijping op de fles.

Serveren

De wijn heeft een donkerrode kleur. De intensiteit van de geur doet denken aan zwart fruit, chocolade en specerijen. De smaak is vol van zwarte bessen en kersen en tonen van kruidnagel. De afdronk is vol en mooi rond. Een soepel glas met alles wat je van een deze Chileense blend mag verwachten. Geschikt bij charcuterie, kaasplateau en bij de BBQ

Het alcoholpercentage is 13%. Drinken bij 16-18 graden. De wijn kan 5 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 9,30 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Bodegas Arlequin, Cirico Valley

De Curico Valley wijnregio ligt ongeveer 200 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. Door het vernieuwen van de productietechnieken in de jaren 70 van vorige eeuw is de regio enorm ontwikkeld. Het motto van familiebedrijf Bodegas Arlequin is respect. Zowel voor de klant die de hoogste kwaliteit verdiend als de werknemers en de zorg voor de wijngaarden. En vooral respect voor hun terroir. De stijl van de wijnen wordt gekenmerkt door elegantie, evenwicht en zuiverheid. Aan de basis ligt de hoge kwaliteit van de druiven onder de zorg van wijngaardmanager José Almeida. Zo zijn de wijngaarden onderworpen aan een uitgebreide terroir studie zodat de beste druiven zijn geselecteerd voor de juiste locaties. Een jong wijnmakerteam onder leiding van Joana Hildao zorgt voor het maken en rijpen van de wijnen. Een domein met wortels in het verleden en een schitterende toekomst.