img

Rode wijnen

Cabernet Sauvignon 2021, Domaine de la Santoline, Pays d’Oc, Frankrijk

  • Primitivo di Manduria 2017, Cantine Santa Barbara, San Pietro, Puglia, Italië

Cabernet Sauvignon 2021

Domaine de la Santoline, Pays d’Oc, Frankrijk

Druivensoort

De wijngaarden zijn gelegen bij de rivier de Cesse Voor deze wijn is 100% Cabernet Sauvignon druif gebruikt. Deze druiven worden veel in de Languedoc verbouwd. Ze doen het goed op de wat kale hellingen bestaand uit kiezelgrond. De druiven worden na de pluk direct geperst en de vergisting en het opvoeden gebeurt in roestvrij stalen tanks.

Serveren

De wijn heeft een donker rode kleur. De geur is die van rode en zwarte bessen, hooi en fijne specerijen. De smaak is vol en rond maar toch fruitig en goed in balans met tonen van munt en zwarte bessen. Door de fruitige en volle afdronk is het een makkelijke wijn, die uitstekend als aperitief gedronken kan worden en bij alle vleesgerechten. Het alcoholpercentage is 12 %. Drinken bij 14 - 16 graden. De wijn kan 4 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 6,55 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Domaine de la Santoline

Noordwest van Narbonne ligt in het binnenland van de Languedoc/Rousillon het plaatsje Mirepeisset. Bij de rivier de Cesse bevinden zich de 55 ha wijngaarden van Domaine de l’Herbe Sainte. Van dit domein komen ook de wijnen van Domaine de la Santoline. Het is een echt familiebedrijf dat al enkele generaties lang wijn maakt. 2021 is de 20e oogst onder de huidige leiding van Christelle Greuzard. worden de druiven geteeld en de wijn gemaakt. In 2001 werd de eerste oogst door Aurélien en Christelle (broer en zus) Greuzard binnengehaald. De wijngaard werkt volgens de Vitealys Methode, ofwel het principe van de beredeneerde wijnbouw. Dit wil zeggen dat het verbouwen van wijngaarden met respect voor de natuur wordt uitgevoerd. Het bestrijden van ziektes wordt pas als optie benoemd wanneer er daadwerkelijk ziektes worden aangetroffen.