img

Rode wijnen

Blaufränkisch 2019, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

  • Blaufränkisch 2017, Weingut Michael Auer (Oostenrijk)

Blaufränkisch 2019

(Weingut Michael Auer), Oostenrijk

Druivensoort

Van de wijngaarden van Michael Auer komen verschillende soorten druiven. De nadruk ligt op rode druiven. De wijnranken zijn 10 – 35 jaar oud. Voor de Blaufränkisch wordt gebruik gemaakt van 100% Blaufränkische druiven. Dit is een bekende Oostenrijkse druif die het uitstekend doet in het milde landklimaat aan de Donau ten Oosten van Wenen. De druiven ontwikkelen zich bijzonder goed op de combinatie van zanderige Lössbodem en kalk.

Productieproces

De druiven zijn afkomstig van oude stokken op de zanderige löss- en leembodem en worden geplukt vanaf eind september tot begin oktober. Na de persing vindt het opvoeden van de wijn plaats in gebruikte barriques. Dit geeft een lichte houtsmaak aan de wijn. Na enkele maanden op het vat wordt de wijn gebotteld en verdere rijping heeft nog op de fles plaats. De wijn kan 5 – 10 jaar bewaart worden

Serveren

De wijn is donker robijnrood met een lichtere rand. De geur van blauwe bessen en kersen. In de mond een frisse smaakvolle wijn met weinig restsuiker en gemiddelde zuren. Het bosfruit voert de boventoon in de smaak maar ook tonen van zoethout. Zachte tannine die goed in balans is met de wijn. Een middellange afdronk met nasmaak frisse kruidige afdronk. Te combineren met veel soorten pasta’s en vleesgerechten. Te drinken een temperatuur van 16-18 Celsius.
Alcohol 13,5%.

Prijs

€ 14,90 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Weingut Michael Auer

Het Weingut is pas in 2009 overgenomen door Michael Auer. Hij behoort nog tot de jonge wijnmakers. Door de combinatie van de al aanwezige kennis en de hartstocht en de passie om voor iedere wijngaard de beste druiven te vinden zodat er een kwaliteitswijn kan worden gemaakt, is Michael Auer er in geslaagd om met stip genoteerd te worden onder de aanstormende talenten van de Oostenrijkse wijnmakers. Voor hem zijn drie kenmerken van belang: het bedrijf is jong (hij ook), maakt gebruik van innovatieve teelt- en productiemethoden en hartstocht voor wijn. De ontwikkeling van de druiven wordt bepaald door de kringloop van de natuur en door daarmee goed om te gaan kan een optimaal resultaat worden behaald. Weingut Michael Auer ligt bij het plaatsje Höflein oostelijk van Wenen in de streek tussen de Donau en de Neusiedler See. Door de licht glooiende hellingen en relatief warme klimaat wordt ook van rode druiven een goede opbrengst gerealiseerd. Door de opbrengst per hectare laag te houden en de juiste druif te selecteren bij de juiste wijngaard wordt de kwaliteit gewaarborgd. De wijngaarden Aubühl, Bühl, Kirchtal en Steinacker beschikken over een zanderige Lössbodem met veel kalk en een beetje kiezel.