img

Rode wijnen

Blasi 2016, Blasi Bertanzi, Umbrië

  • Rogaie 2015, Blasi Bertanzi, Umbrië

Blasi 2016

Blasi Bertanzi, Umbrië

Druivensoort

Op een hoogte van ongeveer 400 meter, in de heuvels van West-Umbrië langs de rivier de Tiber, bij de plaats Umbertide, liggen de wijngaarden van Blasi Bertanzi. Voor de Blasi wordt een combinatie van druiven gebruikt: 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon. De druiven worden met de hand geplukt in september van 6.000 wijnstronken per hectare.

De fermentatie heeft plaats in roestvrijstalen gekoelde vaten en duurt 15 dagen, daarna komt de wijn tot rijping in roestvrijstalen vaten voor een periode van 20 dagen. Ook vind nog een rijping plaats van 14 maanden op Frans eikenhout. De gemengde wijn rijpt tenslotte nog 6 maanden op de fles.

Serveren

De wijn heeft een diepe roodpaarse kleur. De geur kenmerkt zich door een intense aroma met een bouquet van aarde en verse kruiden. De smaak wordt omschreven als intens rood fruit goed in balans met de licht aanwezige tannine en kruidige smaak. De afdronk is mooi rond. Serveren bij ongeveer 16-18 graden Celsius. De wijn is geschikt voor bij pasta’s en vleesgerechten. Kan ook zeer goed als aperitief bij de borrel worden gedronken.

Prijs

€ 13,70 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Bertanzi, Umbrië

De graven van Bertanzi maken al sinds de late middeleeuwen wijn op hun landgoed bij Umbertide in Umbrë, Italië. Umbertide ligt aan de oostoever van de Tiber in Boven Umbrië. De oudste nog in gebruik zijnde wijnkelder dateert uit 1742. Na een grondige renovatie en uitbreiding van de kelders is nu sprake van een kelder waar traditie en moderne technieken elkaar ontmoeten en een elegante atmosfeer heerst waarbij het maken en rijpen van de Blasi Bertanzi wijnen gezien wordt als een morele plicht.

Eind jaren ’90 van de vorige eeuw heeft de familie Blasi een groot deel van de wijngaarden van Graaf Bertanzi overgenomen. De familie Blasi was ook al lang actief in de wijnbouw in Umbertide. Doel was om de wijngaarden met betere en zorgvuldiger methoden te beplanten, bewerken en oogsten. In de jaren erna zijn ook nieuwe wijngaarden aangeplant, terwijl de traditionele druivenrassen op delen van de wijngaarden bleven bestaan. De familie Blasi is nu de wijnmaker maar hanteert de naam Bertanzi om de oude traditie in ere te houden.