img

Rode wijnen

Barolo 2016, Mauro Veglio, Piemonte, Italië

  • Barolo 2016, Mauro Veglio, Piemonte, Italië

Barolo 2016

Mauro Veglio, Piemonte, Italië

Druivensoort

Deze 100% Nebbiolo druiven komen van de jongere wijngaarden in La Morra en Monforte d’Alba. Plukken en wijn maken vindt volgens traditionele methode plaats.

Serveren

De Barolo is de topwijn in het Veglio gamma. De kleur is dieprood. Aroma's van sappig rood fruit, kruiden, tabak, champignons, rozenblaadjes en geroosterde toast. Krachtige aanzet in de mond met stevige en verweven tannines en vanille in de afdronk. Na de pluk vindt de eerste fermenatie op schil plaats in stalen tanks voor 15 dagen. Daarna worden de druiven geperst en gaat 20% in nieuw eiken vaten en 80% in gebruikte eiken vaten. De houtrijping is 24 maanden. Na het decanteren en mengen in stalen vaten wordt de wijn zonder verdere filtering gebotteld. Drinken bij stevige vleesgerechten of lamsgerechten.
Alcoholpercentage : 15 %
Drinken bij 16-18 graden, wijn kan ongeveer 10 jaar bewaard worden.

Prijs

€ 35,90 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Mauro Veglio, Piemonte, Italië

In de jaren 60 kocht Angelo zijn eerste wijngaard in Gattera. Een prachtige wijngaard in het gehucht Annunziata La Morra waar nu de Barolo Gattera Docg vandaan komt. In 1979 nam het gezin een deel van de Cascina Nuova over: 4 vervallen muren, een schuur en 5 ha wijngaarden, waaronder die van de Aroborina en Rocche dell'Annuziata cru. De start van een nieuwe wending. Mauro is de enige van de 3 zonen die in de voetstappen van zijn vader treedt. In de jaren '80 was wijn nog een utopie en het maken van Barolo een veelbelovende uitdaging. Na een ziekteperiode van Angelo, nam Mauro in 1986 de leiding van het bedrijf over. Hij was toen 25. Zo begon de renovatie van het wijnhuis, de vernieuwing van de wijngaarden, de eerste experimentele wijnbereiding.
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit La Morra en Monforte d'Alba. Maceratie in rotofermentatoren gedurende 6 dagen. Nadien alcoholische fermentatie in barriques waarvan 20% nieuwe en 80% gebruikte. Verdere rijping in barriques gedurende 24 maanden. Daarna hevelt men de wijn over naar roestvrijstalen vaten om daar gedurende enkele maanden te rusten zodat de wijn zonder filtering of clarificatie gebotteld kan worden.