img

Rode wijnen

Barbera d’ Alba, Mauro Veglio, Piemonte, Italië

  • Barbera d’ Alba, Mauro Veglio, Piemonte, Italië

Barbera d’ Alba 2018

Mauro Veglio, Piemonte, Italië

Druivensoort

De druiven zijn van de jongere wijngaarden (2000) van Mauro Veglio en dan de minder zonnige delen. Daarom groeien en druiven met veel sap. De druiven zijn 100% Barbera.

Serveren

Robijnrode kleur met paarse reflecties in het glas. De geur is van delicate aroma's van rood fruit, zwarte bessen en Amarena kersen. Harmonieus en fluwelig in de mond met fijne aanwezige zuurtjes waar de Barbera om bekend staat. Mooie afdronk met lichte mineralen. De gisting vindt plaats in stalen tanks maar wordt nadien nog 2 maande gerijpt in gebruikte barriques.
Drinken bij pasta en lichte of rauwe vleesgerechten
Alcoholpercentage : 14,5%
Drinken bij 16-18 graden, wijn kan ongeveer 5 jaar bewaard worden.

Prijs

€ 17,70 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Mauro Veglio, Piemonte, Italië

In de jaren 60 kocht Angelo Veglio zijn eerste wijngaard in Gattera. Een prachtige wijngaard in het gehucht Annunziata La Morra waar nu de Barolo Gattera Docg vandaan komt. In 1979 nam het gezin een deel van de Cascina Nuova over: 4 vervallen muren, een schuur en 5 ha wijngaarden, waaronder die van de Aroborina en Rocche dell'Annuziata cru. De start van een nieuwe wending. Mauro is de enige van de 3 zonen die in de voetstappen van zijn vader treedt. In de jaren '80 was wijn nog een utopie en het maken van Barolo een veelbelovende uitdaging. Na een ziekteperiode van Angelo, nam Mauro in 1986 de leiding van het bedrijf over. Hij was toen 25. Zo begon de renovatie van het wijnhuis, de vernieuwing van de wijngaarden, de eerste experimentele wijnbereiding.
Vandaag produceren zij circa 120.000 flessen op 19 ha wijngaarden, verdeeld over La Morra, Monforte d'Alba en Barolo. Ze geloven in een uitgebalanceerde wijn, met respect voor het territorium en de typische oorsprong, het resultaat van een zorgvuldige selectie in de wijngaard en een even belangrijke zorg in de kelder. Hier worden 4 grote Crus van de Barolo geproduceerd: Arborina, Gattera, Rocche dell'Annunziata en Castelletto. Daarnaast maken ze ook de bekende wijnen van het Langhe-gebied: de Langhe Nebbiolo, Barbera en Dolcetto d'Alba.