img

Rode wijnen

Badine de la Patache Pomerol 2015, Château de la Patache, Bordeaux, Frankrijk

  • Badine de la Patache Pomerol 2014, Château de la Patache, Bordeaux, Frankrijk

Badine de la Patache Pomerol 2015

Château de la Patache, Bordeaux, Frankrijk

Druivensoort

Dit is de 2e wijn van Château de la Patache in de Pomerol, Bordeaux. Château La Patache beslaat negen verschillende percelen met elk een andere samenstelling van de bodem. Percelen met de Merlot en Cabernet Franc druif Deze wijn is 80 % Merlot, 20 Cabernet Franc.

De wijngebieden Pomerol en Lalande staan bekend om het grind dat in de grond zit. In diepere grondlagen is ook het typische crasse de fer te vinden: een combinatie van aarde met metaal en een hoge dosis metaaloxide. Dit geeft de wijnen uit dit gebied een specifieke geur: onder ander de geur van truffel

Verder is de neus van deze wijn erg fruitig met tonen van rijpe kersen en viooltjes. Houtgebruik is goed te herkennen in de aroma’s als tabak, ceder en hint van geroosterde koffie. Een wijn met voldoende tannine en veel alcohol.

Smaak: Wijnmaker Jérôme Aguirre vindt zuur erg belangrijk, dat pakt goed uit! De wijn is erg spannend door de verschillende aroma’s die tevoorschijn komen. Bij ieder slokje ontdek je meer. Zoals de fruitaroma’s die hierboven beschreven staan. Na een tijdje proefden we ook donker fruit als cassis en bosvrucht. De afdronk van deze wijn is lang en plezierig.

Serveren

Wijnspijstip: De Badine is een wat stevigere wijn waar je het beste wat bij kunt eten. Een wijn voor de herfst en winter, perfect hierbij is een stoofschotel of wild. De wijn is nu op dronk en blijft dat tot zeker 2023.
Alcohol 13%.

Prijs

€ 25,75 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen