img

Champagne & mousserende wijnen

Collina 48 Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut (SA Colli Asolani di Bedin)

  • Collina 48 Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut

Collina 48 Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut

SA Colli Asolani di Bedin, Italie

Druivensoort

Deze Prosecco is een blend van 85% Glera (Prosecco) druiven, en 15% Blanchetta Perera e Boschera. De verhouding kan per jaargang iets wijzigen. De Glera druiven zijn de meest gangbare druiven voor de Prosecco. Deze druiven worden geoogst van de oudste wijngaarden die eigendom zijn van de familie Bedin en gelegen zijn op de heuvels van Asolo een middeleeuws stadje in de Colli Asolani in de regio Treviso van de provincie Veneto. De wijngaarden liggen ongeveer 200 meter boven de zeespiegel en gunstig ten opzichte van de zon. Het klimaat is een zacht Middellandse Zeeklimaat. De bodem bestaat uit een combinatie van zilte klei en zand.

Productieproces

De oogst is eind september van ieder jaar. Na het ontstelen worden de druiven zacht geperst voor een mooie heldere en verse druivensap. Contact met de schil wordt direct vermeden. De fermentatie heeft plaats in stalen tanks bij lage temperatuur om zo de frisheid optimaal te behouden. Na ongeveer 10 dagen is de eerst gisting voltooid en ontstaat er een licht alcoholische drank. Daarna vindt in temperatuur gecontroleerde stalen vaten de tweede gisting plaats waarbij de wijn ook sprankelend wordt. Volgens de Martinotti-Charmat methode wordt de wijn vervolgens in druktanks opgevoed met toevoeging van wat gist en suiker waardoor de natuurlijke ontwikkeling van het koolzuur van de bubbels wordt gestimuleerd. De wijn wordt Superiore genoemd vanwege de herkomst van de druiven van de beste oude druivenranken in de Asolo wijngaarden en de DOCG appelatie. Na 60 dagen wordt de wijn gekoeld en gefilterd. Nadat de wijn is gekeurd en de DOCG kwalificatie heeft verkregen vind de botteling plaats onder druk van 4,5 BAR zodat de bubbels behouden blijven.

Serveren

De wijn is helder lichtgeel van kleur met een natuurlijke en zachte bubbel. In de neus een geur van appel en geel fruit, veldbloemen en kruiden. De smaak is sprankelend en elegant met een heerlijke frisheid van wit fruit en geurige bloemen. Het is een droge Prosecco (Brut) met slechts 10 gram suiker per liter, daardoor verfrissend en met een droge afdronk. Jong en fris drinken als aperitief op het terras of bij salades en witte vis. Beste op dronk bij een temperatuur van 6- 8 Celsius. Alcohol 11%.

Prijs

€ 10,15 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s.

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s. is een familiebedrijf in het kleine dorp Cornuda in Treviso. De Bedin wijngaarden liggen aan de voet van de Colli Asolani heuvels. Deze zacht glooiende heuvels hebben een natuurlijke schoonheid, een geschiedenis van kunst en cultuur en een vruchtbare grond welke uitstekend geschikt is voor de groei van de Glera druiven. Onderaan een heuvel welke wordt gedomineerd door het oude klooster “Madonna della Rocca” liggen de wijngaarden van Bedin. Sinds 1948 is de familie Bedin begonnen met de productie van Prosecco en ze combineren kennis, welke decennialang van generatie op generatie wordt doorgegeven, met de modernste productiemethoden en technieken om een optimale Prosecco voor u te maken. Het wijnbedrijf is eigendom van Enrico Bedin en ligt in het hart van het bekende Prosecco gebied in het deel met een Asolo Prosecco DOCG status. Naast Prosecco van de gewone DOC wijngaarden wordt ook Prosecco gemaakt met de DOCG status, zeg maar rustig de Crand Cru onder de Prosecco’s. Ooit begonnen met 3 hectare bezit de familie op dit moment ongeveer 40 hectare wijngaarden.