img

Rode wijnen

Primitivo di Manduria 2017, Cantine Santa Barbara, San Pietro, Puglia, Italië

  • Primitivo di Manduria 2017, Cantine Santa Barbara, San Pietro, Puglia, Italië

Primitivo di Manduria 2017

Cantine Santa Barbara, San Pietro, Puglia, Italië

Druivensoort

100% primitivo.

Wijnmaker Pietro Giorgiani’s filosofie van wijn maken is een constante kwaliteitscontrole van druiven. Van het planten van de wijnstok en totdat de wijn wordt gebotteld. Wijn is het resultaat van hard werken en om een uitstekend resultaat te behalen is het belangrijk om nauwgezet alle stadia van de productie te volgen. De druiven worden handmatig geplukt. Na het persen en ontstelen, blijft de most in maceratie met de schillen voor periode van 6 of 7 dagen . Tijdens de fermentatie wordt de temperatuur gehandhaafd op 25-26 graden Dit resulteert in deze elegante primitivo.

Serveren

De jonge wijnstokken en de kalkhoudend kleiachtige bodem zorgen voor een robijnrood wijn. De wijn is opgevoed in RVS tanks. Een diepe geur van rijp fruit (braam, rode bes) en lichte toon van tabak. Geschikt bij pasta’s met rijke sauzen, oude kazen en gegrild vlees

Alcoholpercentage: 14%, Drinken: 18- 20°C. wijn kan 5 jaar bewaard worden

Prijs

€ 13,65 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Cantina Santa Barbara