img

Rosé wijnen

Pétale de Rose® 2019, Château la Tour de l'Évêque

  • Pétale de Rose 2019

Pétale de Rose® 2019

Château la Tour de l'Évêque
AOC Côtes de Provence

Druivensoort

Gelegen in de kuststreek van de Provence ten oosten van Toulon liggen de wijngaarden van Château la Tour ‘l Éveque. De rosé bestaat ieder jaar uit een andere samenstelling van druivensoorten. De vintage 2015 is 39% Cinsault, 32% Grenache, 12% Syrah, 4% Ugni Blanc, 4% Mourverdre, 3% Sémillon, 2% Cabernet Sauvignon en 4% Rolle. Alle druivenkomen van het eigen Château en worden biologisch gekweekt en geoogst.
De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd.

De druiven worden niet gekneusd en ontsteelt. Direct vind een zachte persing plaats, en er wordt uitsluitend eerste aftapwijn gebruikt. De productie heeft op organische wijze plaats waarbij de fermentatie, inclusief de malolactische gisting, plaats heeft in stalen vaten. De kunst van het keurmerk Pétale de Rose bestaat voor Régine Sumeire uit ieder jaar de juiste compilatie van druivensoorten te creëren. Met haar ervaring en bekendheid in Frankrijk levert dat ieder jaar weer een prijswinnaar op.

Onderscheidingen

  • Organic Wine Certificate FR-BIO 10
  • Guide de Vins de Provence: top 10 rosé (5 sterren)

Serveren

De kleur is zacht meloen met een lieflijke geur van mango, meloen, peer en exotisch fruit en tonen van zeezout. De smaak is vol exotisch fruit, grapefruit, salie, aromatisch met een smaakvolle lange afdronk. Een rijke en nobele rosé met superieure aroma’s typisch voor de Provence. Uitstekend bij salades, vis, schaal-en schelpdieren of wit vlees. Drinken bij 12-14 graden. Drinken binnen 2 – 3 jaar na de oogst.

Prijs

€ 17,40 per fles (incl. BTW)
Ook verkrijgbaar als Magnum

 

Bestellen

Château la Tour de l'Évêque

In 1958 kocht de familie Sumeire een groot landgoed in de omgeving van Pierrefeu gelegen Tussen Toulon en Hyeres in de provincie Var in de Provence. Voorheen was dit de zomerresidentie van de aartsbisschop van Toulon. Het landgoed kent vanwege haar lange historie twee namen als erfenis uit het verleden: Château la Tour Sainte Anne en Château la Tour de l‘Evêque. Beide name worden nu nog door de familie Sumeire als merknaam voor de wijnen gebruikt. Omgeven door de heuvels van het Maures massief liggen de wijngaarden in een prachtige vallei. Het gebied van Schisteux, waar het château gelegen is kent een schalieachtige bodem bestaande uit Silurische lagen en Permian rood zandsteen. The wijngaarden beslaan 89 hectare en de ranken zijn ongeveer 20 jaar oud. De wijngaarden worden geëxploiteerd volgens organisch agrarische regels sinds 2005.