img

Witte wijnen

Nanti Chardonnay, 2018, Revolte, Domaine Haute Blanville, Languedoc, Frankrijk

  • Nanti Chardonnay, 2018, Revolte, Domaine Haute Blanville, Languedoc, Frankrijk

Nanti Chardonnay Révolte, 2018

Domaine Haute Blanville, Languedoc, Frankrijk

Druivensoort

De wijngaarden zijn gelegen in de Pays d’Oc en betreffen meerdere percelen in Saint Pargoire. Het zijn wat hoger gelegen heuvels met pijnbomenn en citesbloemen De bodemsoorten bestaan uit zand, keien en silex.

Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven.

Na de pluk worden de druiven geperst en de fermentatie heeft ongeveer 20-30 dagen lang plaats in temperatuur gecontroleerde stalen tanks. De rijping is daarna in stalen tanks. Daarna nog rijping op de fles.

Serveren

De wijn heeft een stro-gele kleur. De rijke geur doet denken aan bloemen en wit fruit en zoete kruiden. De smaak is vol en floraal bij de aanzet en heeft frisse aangename zuren van beetje citrus De afdronk is mooi rond. Geschikt als aperitief en bij maaltijden met vette gebakken vis of salades met geitenkaas.

Het alcoholpercentage is 13%. Drinken bij 10-12 graden. De wijn kan 5 jaren bewaard worden

Prijs

€ 6,45 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Domaine Haute Blanville

Blanville is een familiebedrijf van Bernard en Béatrice Nivollet sinds eind 1979 bij Pézenas in de Haute Languedocs. Naast de topwijnen van Château Haute Blanville worden er ook toegankelijke wijnen geproduceerd zoals de Revolte Pays d’Oc wijnen. De wijngaarden zijn gelegen in de Pays d’Oc en betreffen meerdere percelen in Saint Pargoire. Het zijn wat hoger gelegen heuvels met pijnbomenn en citesbloemen. De bodemsoorten bestaan uit zand, keien en silex.