img

Witte wijnen

Loibenberg, Grüner Veltliner Smaragd 2018, Gritsch

  • Gritsch, Loibenberg, Grüner Veltliner Smaragd 2018

Loibenberg, Grüner Veltliner Smaragd 2018

Gritsch

Druivensoort

De Loibenberg neemt onder de beste wijngaarden van Wachau een bijzondere plaats in. De warmte van het special microklimaat en de pure zuidhelling zorgen voor een uitzonderlijke ontwikkeling van de druiven en de kwaliteit van de wijn. De druiven zijn daardoor zeer kruidig met duidelijke citrus en tabaktonen. De druiven zijn 100% Grüner Veltliner van de wijngaarden aan de oever van de Donau bij Sptiz in Wachau.

De druiven zijn met de hand geplukt op 7 en 9 november 2016 en direct geperst en verwerkt. De fermentatie had plaats in temperatuur gecontroleerde stalen vaten. Opvoeding vindt plaats op eigen droesem en rijping in grote houtvaten.

Serveren

De wijn kan het beste koel geserveerd worden, tussen 14 en 16 graden Celsius. Bewaren kan ruim 10 jaren mits onder goede condities. De kleur is lichtgeel en de geur aromatisch. In de smaak zijn tonen van noten en peper te proeven en zelfs een beetje rood fruit. De afdronk is mooi rond en zacht. Een wijn met een uniek karakter. Voor gewoon een lekker glas solo of in combinatie met asperges, pasta’s, Oosterse keuken of een kaasplateau.

Prijs

€ 24,40 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Mauritiushof

De wijnen zijn afkomstig van de berghellingen langs de Donau, westelijk van Wenen, in het gebied Wachau. De bekendste wijnen van de Mauritiushof in het plaatsje Spitz zijn de Kalmuck en de Gritsch wijnen. De familie Gritsch is al generaties lang producent van goede kwaliteitswijnen. De Mauritiushof stamt al uit de 13e eeuw en bekend is dat de familie Gritsch al sinds 1722 wijn produceert. Frans Jozef is de zevende generatie wijnbouwers. Ook nu nog is dit een 100% familiebedrijf waarbij de druiven van de ruim 10 hectares wijngaarden handmatig worden geplukt. Dat kan ook niet anders op de soms zeer steile hellingen. Deze beslaan de top locaties van Wachau: Singerriedel, Hartberg, 1000-Eimerberg en Loibenberg.