img

Rosé wijnen

La Source Gabriel, Rosé 2019 (Régine Sumeire, Provence)

  • La Source Gabriel, Rosé 2019 Régine Sumeire

La Source Gabriel, Rosé 2019
(Régine Sumeire)

Château la Tour de l'Évêque
Provence

Druivensoort

Deze wijn wordt voor het eerst geïntroduceerd in 2015. Een nieuwkomer met potentie resultaat van een samenwerking tussen Régine Sumeire van Château La Tour ‘l Éveque (bij AdFundum bekend van de Pétale de Rose en Château Barbeyrolles rosé) en Roger Blanc van Domaine Font Freye. Deze familieleden en buren hebben besloten samen een nieuwe wijn te ontwikkelen. Van druiven van het parceel van Paco (behoort tot Chateau La Tour ‘l Éveque) wordt de La Source Gabriel gemaakt. De druivensoorten zijn: Grenache, Cinsault en Syrah. De druiven van ten minste 20 jaar oude stokken in combinatie met het unieke terroir geven deze wijn een elegante en complexe smaak. Een echte Côtes de Provence.

Serveren

De grond wordt op biologische wijze gecultiveerd. Het terroir is één van de belangrijkste ingrediënten voor de kwaliteit van deze wijn. Kort na de pluk vindt de persing plaats met een pneumatische pers op traditionele wijze. Fermentatie heeft plaats over een periode van 2 – 3 weken. De bekende licht roze Provence kleur zie je terug in deze rosé. De geur heeft kenmerken van diverse geuren: bloemen en fris citrusfruit. In de mond is deze wijn helder en fris met een uitgebalanceerde smaak van exotisch fruit en limoen. Een frisse aperitief wijn of als begeleider van lichte salades vis en zomerse maaltijden. Drinken bij 10-12 graden.

Prijs

€ 12,70 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Château la Tour de l'Évêque

De naam La Source Gabriel is een eerbetoon aan Gabriel Sumeire, de grondlegger van beide domains die nu samenwerken voor de productie van deze wijn. De naam wijst ook naar de Font Freye bron op het domain die Gabriel had ontdekt en nu de Dauphin fontein is. In 1977 werd het familiebezit Sumeire gesplitst in de twee verschillende domains. De signatuur van Régine Sumeire is ook kenmerkend voor deze wijn en komt terug in het initiaal op de fles: RS.

Château la Tour de l'Évêque ligt in de buurt van Toulon in de Provence. De eigenaresse, Régine Sumeire, wordt wereldwijd geroemd om haar kennis en smaak om van de beste combinatie van druiven bijzondere wijnen te produceren. De wijngaarden zijn ruim 89 hectare groot en de ranken van de diverse druivensoorten gemiddeld 20 jaar oud. De wijngaard is gecertificeerd "Agriculture Biologique" (FR-BIO10).