img

Rode wijnen

Gevrey Chambertin 'La Justice', 2016, Domaine René Bouvier, Bourgogne, Frankrijk

  • Gevrey Chambertin 'La Justice', 2016, Domaine René Bouvier, Bourgogne, Frankrijk

Gevrey Chambertin 'La Justice', 2016

Domaine René Bouvier, Bourgogne, Frankrijk

Druivensoort

De wijngaarden die zijn aangekocht zijn verdeeld over een 6-tal gemeenten, vooral tussen Gevrey en Dijon ( Gevrey, Brochon, Marsannay, Chenove), aan de bekende Cote d’Or in de Bourgogne. De druiven zijn 100% Pinot Noir. Het oogsten gebeurt manueel in 20 kg kistjes om de druiven zo weinig mogelijk te kneuzen. Na de eerste selectie tijdens de pluk komen de druiven eerst op een trilband terecht om nadien nog eens manueel op een ‘table de tri’ gekeurd te worden. Na volledige ontristing komen de druiven door valdruk in de cuves terecht. Hij streeft ernaar om groene tannines te vermijden. De alcoholische gisting start op basis van de natuurlijke, op de druif aanwezige gisten, en duurt ongeveer 20 dagen onder volledige temperatuurcontrole. Er wordt zo weinig mogelijk gedaan door de wijnmakers, alleen enkele pigeages en arrosages, om zoveel mogelijk het karakter van elk terroir te accentueren. Na pneumatische persing verdwijnen de wijnen in houten vaten voor een 16 à 20 maanden in de geklimatiseerde en in optimale vochtigheidsgraad gehouden kelders. Afhankelijk van de soort wijn wordt een deel op nieuwe vaten opgevoed.

Serveren

Chambertin La Justice is een diep robijnrode wijn met paarse tonen. De wijn is helder en doorzichtig met elegante aroma's van rijp zwart fruit en viooltjes met een hint van kruiden. De complexe wijn is rijk en levendig met een fraaie structuur en een soepele en zijdezachte smaak. De wijn kan nu gedronken worden, maar kan ook nog 6 - 8 jaar na oogstjaar worden opgelegd. Heerlijk bij rijke vleesgerechten, wildgerechten, gevogelte en rijpe romige kazen.

13% alcohol. Drinken bij 16-18 graden of licht gekoeld.

Prijs

€ 55,50 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Domaine René Bouvier, Bourgogne, Frankrijk

De huidige eigenaar Bernard Bouvier heeft in 1992 de leiding van het domein van zijn vader René overgenomen. Het domein werd opgericht door de grootvader in 1910. Het is dus een relatief jong domein. In die drie generaties werden wijngaarden aangekocht verdeeld over een 6-tal gemeenten, vooral tussen Gevrey en Dijon ( Gevrey, Brochon, Marsannay, Chenove). Momenteel hebben ze een 18 verschillende appelaties, van gewoon “Bourgogne” tot gemeentewijnen, 1e cru’s en tevens enkele Grand Cru's, verdeeld over 17 ha.

Sinds 2006 heeft Bernard een moderne cuverie in de industriezone van Gevrey, met volledige hydro- en thermoregulatie, neergezet om de druiven in optimale omstandigheden te ontvangen. Alles in functie van de druif en het eindproduct is het motto. Het domein werkt reeds enkele jaren op zeer ecologische wijze met respect voor de grond en natuur. Vanaf de oogst 2013 zijn ze bio-gecertifieerd. In sommige wijngaarden en in bepaalde jaargangen hanteren ze een groene oogst om tot een optimale rijpheid te komen.