img

Witte wijnen

Frondeuse Sauvignon Blanc, 2018, Révolte, Domaine Haute Blanville, Languedoc, Frankrijk

  • Frondeuse Sauvignon Blanc, 2018, Révolte, Domaine Haute Blanville, Languedoc, Frankrijk

Frondeuse Sauvignon Blanc, 2018, Révolte

Domaine Haute Blanville, Languedoc, Frankrijk

Druivensoort

De wijngaarden zijn gelegen in de Pays d’Oc en betreffen meerdere percelen in Saint Pargoire. De bodemsoorten bestaan uit zand, keien en silex. De naam refereert aan de feministische revolutie in het midden van de 17e eeuw. Frondeuse is een eretitel voor een dappere zelfstandige vrouw.

Deze wijn is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven.

Na de pluk worden de druiven geperst en de fermentatie heeft ongeveer 20-30 dagen lang plaats in temperatuur gecontroleerde stalen tanks. De rijping is daarna in stalen tanks. Daarna nog rijping op de fles.

Serveren

De wijn heeft een licht gele kleur. De rijke geur doet denken aan citrus fruit en bloemen. De smaak is licht en fris met frisse aangename zuren van beetje citrus. Mooi in balans. De afdronk is licht. Geschikt als aperitief en bij maaltijden met schaaldieren, vis of lichte salades.

Het alcoholpercentage is 12%. Drinken bij 8-10 graden. De wijn kan 4 jaren bewaard worden.

Prijs

€ 6,45 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Domaine Haute Blanville

Blanville is een familiebedrijf van Bernard en Béatrice Nivollet sinds eind 1979 bij Pézenas in de Haute Languedocs. Naast de topwijnen van Château Haute Blanville worden er ook toegankelijke wijnen geproduceerd zoals de Revolte Pays d’Oc wijnen. De wijngaarden zijn gelegen in de Pays d’Oc en betreffen meerdere percelen in Saint Pargoire. Het zijn wat hoger gelegen heuvels met pijnbomenn en citesbloemen.De bodemsoorten bestaan uit zand, keien en silex.