img

Champagne & mousserende wijnen

David Rosé Spumante Brut, SA Colli Asolani di Bedin, Italië

  • David Rosé Spumante Brut, SA Colli Asolani di Bedin, Italië

David Rosé Spumante Brut

SA Colli Asolani di Bedin, Italië
AOC Côtes de Provence

Druivensoort

Deze mousserende rosé is volgens de zelfde natuurlijke methode gemaakt als de Prosecco’s van Bedin. Omdat andere druiven zijn gebruikt mag het geen Prosecco genoemd worden. De David is gemaakt van 70% Merlot, 20% Pinot Grigio en 10% Pinot Noir druiven. De druiven voor de David worden eind augustus geoogst van wijngaarden die eigendom zijn van de familie Bedin en gelegen zijn aan de voet van de heuvels Colli Asolani in de regio Treviso van de provincie Veneto. De wijngaarden liggen ongeveer 150 meter boven de zeespiegel en gunstig ten opzichte van de zon. Het klimaat is een zacht Middellandse Zeeklimaat. De bodem bestaat uit een combinatie van zilte klei en zand.

Productieproces
De oogst is eind augustus van ieder jaar. Na het ontstelen worden de druiven zacht geperst voor een mooie heldere en verse druivensap. De fermentatie heeft plaats in stalen tanks bij lage temperatuur om zo de frisheid optimaal te behouden en het karakter van de Glera druif tot zijn recht te laten komen. Na ongeveer 10 dagen is de eerst gisting voltooid en ontstaat er een licht alcoholische drank. Daarna vindt in temperatuur gecontroleerde stalen vaten de tweede gisting plaats waarbij de wijn ook sprankelend wordt. Volgens de Martinotti-Charmat methode wordt de wijn vervolgens in druktanks opgevoed met toevoeging van wat gist en suiker waardoor de natuurlijke ontwikkeling van het koolzuur van de bubbels wordt gestimuleerd. De wijn wordt nu Spumante genoemd vanwege de natuurlijke bubbels. Dit in tegenstelling tot de Frizante waarbij koolzuur wordt toegevoegd. Na 120 dagen wordt de wijn gekoeld en gefilterd. Nadat de wijn is gekeurd vind de botteling plaats onder druk van 4,5 BAR zodat de bubbels behouden blijven.

Serveren

De wijn is helder roze van kleur met een natuurlijke zachte bubbel. In de neus een delicate geur van grapefruit en wilde bessen en beetje brood voor de complexiteit. De smaak is sprankelend en elegant met een heerlijke frisheid van jong rood fruit. Het is een droge Brut met slechts 6 gram suiker per liter, daardoor verfrissend en met een droge afdronk. Jong en fris drinken als aperitief op het terras of bij zeevruchten. Beste op dronk bij een temperatuur van 6- 8 Celsius.
Alcohol 10,5%.

Prijs

€ 8,50 per fles (incl. BTW)

 

Bestellen

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s

Società Agricola Colli Asolani Bedin Enrico e C s.s. is een familiebedrijf in het kleine dorp Cornuda in Treviso. De Bedin wijngaarden liggen aan de voet van de Colli Asolani heuvels. Deze zacht glooiende heuvels hebben een natuurlijke schoonheid, een geschiedenis van kunst en cultuur en een vruchtbare grond welke uitstekend geschikt is voor de groei van de Glera druiven. Onderaan een heuvel welke wordt gedomineerd door het oude klooster “Madonna della Rocca” liggen de wijngaarden van Bedin. Sinds 1948 is de familie Bedin begonnen met de productie van Prosecco en ze combineren kennis, welke decennialang van generatie op generatie wordt doorgegeven, met de modernste productiemethoden en technieken om een optimale Prosecco voor u te maken. Het wijnbedrijf is eigendom van Enrico Bedin en ligt in het hart van het bekende Prosecco gebied in het deel met een Asolo Prosecco DOCG status. Naast Prosecco van de gewone DOC wijngaarden wordt ook Prosecco gemaakt met de DOSG status, zeg maar rustig de Crand Cru onder de Prosecco’s. Ooit begonnen met 3 hectare bezit de familie op dit moment ongeveer 40 hectare wijngaarden.